Atât de mult mi-aș dori

large (7)

Atât de mult mi-aș dori ca atunci când se despart, oamenii să poată pleca fără să se rănească reciproc. Să plece fără să-și frângă inimile cu cuvinte otrăvite, să nu lase în urmă un iad care macină sufletul celui rămas în urmă până nu mai rămâne din el nimic de iubit.
Atât de mult mi-aș dori ca oamenii să plece atunci când nu se mai iubesc, să plece la timp, sărutându-se pe frunte ca ultim rămas bun, în loc să-și spună scârbiți „adio”-uri pline de reproșuri și de ură.

Dar oamenii nu fac asta. Ei pleacă întotdeauna prea devreme sau prea târziu. Pleacă fără să spună nimic sau pleacă lăsând în urma lor o dâră lungă de nemulțumiri. Pleacă luându-ți libertatea de a iubi fără măsură, căci de fiecare dată vei deveni tot mai precaut și încrederea în cei care vor urma.
Nu pleacă sărutându-te pe frunte ca ultim rămas bun, ci pleacă lăsându-te ciobit, trădat și marcat de trecerea lor prin viața ta.
Atunci când se despart, oamenii încep întotdeauna două războaie: unul cu cel care a plecat și unul cu ei înșiși și cu durerea care a rămas acum în locul fericirii.

Iustina Ţalea

9 răspunsuri la „Atât de mult mi-aș dori”

  1. …a plecat fara a face reperosuri,fara a primi reprosuri…,a lasat in urma un suflet gol…pustiit!Dupa zece ani, inca ma intreb:de ce am mai continuat sa exist???

  2. Forte frumos si forte adevarat //Atunci când se despart, oamenii încep întotdeauna două războaie: unul cu cel care a plecat și unul cu ei înșiși și cu durerea care a rămas acum în locul fericirii.//

  3. N-am trait astfel de momente, dar mi-ai atins o coarda sensibila a sufletului ! Dar razboie se duc si fara sa plece !Cred ca e greu,f,f greu o vreme …..orice rana se cicatrizeaza la un moment dat,si un om puternic le lasa in urma…cred ca e mai de bn sa se intample asa decat o viata de razboi !!!ce credeti …gresesc???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *