Băiatul din valiză, de Lene Kaaberbol și Agnete Friis

10351530_837954672914972_8625242512633977586_n

Sunt cărți pe care le citești în tihnă și cărți pe care le citești pe nerăsuflate.
Azi dimineață m-am trezit cu poftă de citit și cum „Băiatul din valiză” era pe lista de așteptare m-am apucat numaidecât de lecturat. Primele câteva capitole mi s-au părut ciudate, pentru că fiecare dintre ele vorbea despre câte un personaj, care aparent nu avea nici o legătură cu cel din capitolul trecut. Dar apoi totul a devenit un puzzle imens, iar fiecare capitol era câte o piesă, căreia cu greu reușeai să îi găsești locul.

„Avertismentul” de sub titlul cărții – „Dacă deschizi această carte, viaţa ta va rămâne în stand-by.” – este mai mult decât potrivit, vă asigur.

„Nina Borg, infirmieră la Crucea Roşie, soţie şi mamă a doi copii îşi dedică viaţa actelor caritabile. În momentul în care prietena sa, Karin, îi dă o cheie de la un seif din gara din Copenhaga, Nina se trezeşte implicată în cel mai primejdios proiect de care s-a ocupat vreodată. În seif este o valiză, iar în valiză un băieţel de trei ani: dezbrăcat şi sedat, însă în viaţă.
Este băieţelul o victimă a traficului de copii? Poate fi predat autorităţilor sau acestea nu vor face decât să-l înapoieze celor care l-au vândut? Când Karin este omorâtă cu brutalitate, Nina îşi dă seama că atât viaţa ei, cât şi a băieţelului, sunt în pericol.
Pe parcursul unei călătorii din ce în ce mai disperate prin Danemarca, Nina încearcă să afle identitatea băieţelului, al cui este şi cine îl vânează.”

Va recomand cu încredere acest roman polițist, pe care nu îl veți putea lăsa din mână până nu aflați ce s-a întâmplat. Surprinzător și captivant!

Cartea poate fi găsită aici – http://ttap.co/1tdhAg5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *