Bărbatul care n-a mai sunat, de Rosie Walsh

DSC_7738

„Imaginează-ți că întâlnești un bărbat, că petreceți împreună șase zile de neuitat și că te îndrăgostești nebunește de el. Sentimentul este reciproc, o simți cu toată ființa ta. Așa că, atunci când pleacă într-o călătorie și promite să te sune de la aeroport, nu ai niciun motiv să crezi că n-o va face.
Dar el nu mai sună.
Săptămânile trec, toți prietenii te îndeamnă să-l uiți, dar tu știi că trebuie să i se fi întâmplat ceva, trebuie să existe un motiv pentru tăcerea lui.
Și dacă descoperi că există într-adevăr un motiv, că ai avut tot timpul dreptate? Dar că motivul este singurul lucru pe care nu vi l-ați împărtășit unul altuia?
Adevărul.”

În viața fiecărui om există ACEL om care la un moment dat apare din senin și îl schimbă pentru totdeauna ,care îl divide în cel care a fost și cel care va fi. După întâlnirea cu astfel de oameni nu mai suntem la fel. Fie că ei sună sau nu mai sună, pleacă sau se întorc, noi ne schimbăm ireversibil, iar locul lor în inima noastră nu mai poate fi ocupat de nimeni altcineva.

Sarah și Eddie se întâlnesc în cel mai întâmplător și banal mod posibil. Aproape ca o ironie a sorții. Din acel moment petrec împreună o săptămână de vis, iar la despărțire Eddie îi promite că o va suna. Dar nu o mai sună și nu îi mai răspunde la niciun mesaj. Sarah nu înțelege ce s-a putut întâmpla și e sigură că Eddie a pățit ceva grav, pentru că după ceea ce s-a întâmplat între ei pur și simplu nu există varianta ca el să nu mai vrea să vorbească cu ea. Deși o săptămână nu înseamnă mult pentru o relație, ceea ce au clădit cei doi protagoniști în acele 7 zile este ceva ce multe cupluri cu vechime nu au-sufletele lor erau la fel, aveau aceleași nevoi, erau ca două piese ale aceluiași puzzle, se completau perfect. Deci ce a putut să meargă prost?

Nu pot să vă spun mai mult. Romanul este construit ca un puzzle. Deși uneori ai impresia că ți-ai dat seama ce urmează, autoarea reușește să te surprindă și să-ți demonteze pe rând toate teoriile. Cine e Sarah? Cine e Eddie? De ce nu a mai sunat? Ce adevăr nu și-au împărtășit? Vă las să descoperiți singuri.

Bărbatul care n-a mai sunat este ACEA poveste care te emoționează până la lacrimi, despre ACEL om care îți dă lumea peste cap. Este o poveste înduioșătoare ca o adiere de primăvară și tulburătoare ca o cursă într-un montagne russe. Un adevărat carusel de emoții. Nu este o altă poveste de iubire, ci este o poveste despre paradoxul iubirii-despre cât de simplă și de complicată în egală măsură este iubirea, despre suflete pereche. O lecție despre acceptarea adevărului și asumarea greșelilor, despre familie, prietenie și iertare. Da, merită cu adevărat să o citiți. O carte ca un prieten bun, care te ia în brațe și îți redă speranța atunci când crezi că ai pierdut-o. În oameni, în iubire, în șansă.

Un roman plin de sensibilitate și de tandrețe.  Mi-a plăcut totul la această carte. Personajele, povestea, scriitura. M-a cucerit de la primele rânduri, așa cum puține cărți reușesc să o facă.  Recomand din suflet!
Mii de mulțumiri editurii Nemira pentru darul neprețuit! O găsiți aici.

Fragment din carte:

„Dar, dacă aș da timpul înapoi, n-aș renunța. Nu cred că iubirea ar trebui să fie ca o explozie. Nu trebuie să fie dramatică, lacomă sau alte cuvinte stupide atribuite de scriitori sau de muzicieni. Dar cred că atunci când știi, știi. Și eu am știut, am renunțat fără niciun fel de luptă și nu o să mi-o iert niciodată.”

 – Iustina Dinulescu – 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *