Cat de singur te simti atunci cand esti singur?

În cele mai multe momente din viaţa lui, omul e singur. Cu o mie de oameni lângă el, cu cel mai bun prieten sau cu cea mai apropiată fiinţă de sufletul lui, omul are momente când se simte şi chiar este singur.
Umărul unui bun prieten îţi poate servi drept alinare pentru câteva minute, ore, dar apoi rămâi singur cu gândurile tale. Le înfrunţi. Le întorci de pe-o parte pe alta, le răscoleşti, le ascunzi, le cauţi noi sensuri.

Sunt lucruri de care nu poţi fugi. Şi chiar dacă fugi şi te ascunzi tot dai nas în nas cu ele. Şi singura soluţie e să le înfrunţi, să le accepţi, iar dacă îţi stă în putinţă, să le schimbi. Tu. Tu trebuie să îţi fii cel mai bun prieten. Tu trebuie să înveţi să îţi ştergi singur lacrimile de pe obraz. Tu trebuie să înveţi singur să zâmbeşti din nou. Să iubeşti din nou. Să crezi din nou. Să speri din nou.

Cred că mereu am depins de cineva, pentru ceva. Din teama de singurătate sau pentru că m-am gândit că nu sunt suficient de puternică să înfrunt totul de una singură am căutat mereu braţe care să mă îmbrăţişeze strâns, mâini care să îmi mângâie părul şi obrazul, buze care să mă sărute, umeri care să-mi sprijine capul atunci când îl simt greu, inimi care să mă asculte şi care să bată la unison cu a mea.
Ce-am învăţat din asta?
Am învăţat că oamenii fug adesea de singurătate de teamă, dar că de cele mai multe ori sfârşesc tot în braţele ei reci.
Am învăţat că braţele oamenilor îţi ţin de cald o perioadă, după care trebuie să îţi foloseşti propriile braţe pentru a te îmbrăţişa şi a te încălzi.
Am învăţat că singurătatea nu e aşa de cruntă atunci când simţi tu nevoia să stai în preajma ei. Să-ţi strigi durerile şi să te vindeci de ele. Dar atunci când nu o vrei, e insuportabilă.
Am învăţat că oamenii au nevoie de alţi oameni pentru a zâmbi, pentru a simţi că trăiesc, pentru a iubi, dar mi-am dat seama şi că trebuie să aibă o tonă de încredere în ei înşişi. Să aibă încredere că dacă vor, pot şi singuri.

Au existat momente în viaţa mea când m-am simţit cumplit de singură. Când aveam senzaţia că toată lumea mi-e împotrivă şi că nu mai am nici un prieten, nici un suflet aproape. Dar au fost şi momente când în singurătatea camerei mele, am pus cap la cap gânduri, sentimente, trăiri şi am scos-o la capăt. Singură. Şi atunci m-am simţit puternică. Am fost mândră de mine deşi eram cel mai vulnerabil om de pe pământ!

 

Iustina T. ©

15 răspunsuri la „Cat de singur te simti atunci cand esti singur?”

  1. M-am regasit complet in cuvintele tale. "Am invatat ca oamenii fug adesea de singuratate de teama, dar ca de cele mai multe ori sfarsesc tot in bratele ei reci." Atat de adevarat…

  2. @Irina, @ Amalia: Va multumesc din suflet fetelor! Va port in sufletul meu si va multumesc pt sprijinul vostru. Inseamna mai mult decat va puteti inchipui! :*

  3. Fiecare femeie ar trebui sa foloseasca ce a primit de la “Mama Natura” inainte ca “Tatal Timp” sa i le ceara inapoi……..Felicitari pentru blog……si cu ceea ce scrie mai sus sunt de acord cu tine .

  4. Felicitari draguta pt blog e foarte frumos,ma regasesc in multe randuri,imi face deosebita placere sa citesc acest blog!!Mult spor la scris meru ma incanti cu randurile !!::*:*

  5. Felicitari pentru blg,m-am regasit in aceste citate….ma mir si eu de unde mai am atata forta ptr a ma lupta cu morile de vant,iti doresc mult succes esti o fiinta speciala.

  6. Cat de singur te simti atunci cand esti singur?,.. sincer ,….cateodata ,………..a-l naibii de rau !……ceace nu doresc nimanui , indiferent de circumstante sau de imprejurari !,…..e purul adevar , si-l recunosc !

  7. Cat de singur te simti atunci cand esti singur?,…..greu si a-l naibii de rau ,….nu doresc nimanui , indiferent de imprejurari sau de circumstante ,…e decat parerea mea ptr momentul acesta ,…..dar e adevarata si sincera !

  8. Imi palce tare mult ce ai scris..e atat de adevarat ..Degeaba fugim de singuratate ca tot dam nas in nas cu ea fie ca vrem sau nu..nu are nici un sens sa fugim de probleme ca asa e viata si cu bune si cu rele..si orice probleme trebe rezolvata asa cum putem noi..si noi trebe sa facem sa fim mai buni ..sa avem o viata frumoasa chiar daca ne apasa durerea sau uneori teama de singuratate

  9. eu sunt singur cand nu sunt singura de 20 de ani, in parc numai copii cu mamici , nu am cu cine vorbi, in bloc sunt numai octogenari si cei care au familii fug speriati sa nu cumva sa consume mai mult de trei vorbe , in cazul acesta chiar nu stiu incotro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *