„Câte kilograme ai?” – nominalizată la categoria „Cea mai enervantă intrebare a tuturor timpurilor”

e01b6a7cfedfada9291bcb0d9dbf55d7

Se pare că aproape toată lumea caută răspunsul la această întrebare atunci când vine vorba de… alți oameni. De parcă acel număr oferă celui care întreabă o informație fără de care nu și-ar putea vedea liniștit de propria viață.
Personal, am considerat de când mă știu această întrebare ca fiind una lipsită de bun simț. O curiozitate nelalocul ei și o informație de care te-ai putea lipsi oricând.
Nu înțeleg de ce unii oameni sunt atât de obsedați să afle câte kilograme au semenii lor. Mi se pare că întrebarea asta nu sună bine niciodată, iar cel chestionat se va simți întotdeauna incomod, indiferent că are câteva kilograme în plus sau în minus, indiferent că este vorba de o femeie sau de un bărbat.
„Câte kilograme ai?” e de fapt un mod mai drăguț de a spune „Vai, dar mi se pare mie sau te-ai mai îngrășat?”. Da domne’, iubirea atârnă mai greu pe cântar. Și, ce-i cu asta?!

Din nu știu ce motive eronate oamenii se raportează tot mai des la acest număr. Pentru mine e lipsit de semnificație pentru că nu îmi spune nimic despre celălalt om din fața mea. Rezultatul de pe cântar nu-mi spune dacă omul respectiv e un prieten bun, cât și cum poate iubi și cum se poate dărui. Nu îi face zâmbetul mai puțin frumos și nici sufletul mai puțin bun.

Dincolo de perdeaua superficialității probabil că am fi surprinși să descoperim câți oameni se ascund de privirile dezaprobatoare ale celor care judecă un om doar după un nenorocit de număr!

Iustina Ţalea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *