Cine ești tu astăzi, străinule?

c539ab7c4ad9d85d918373c4e6749047

Sunt zile când ceea ce văd cei din jurul tău atunci când te privesc și ceea ce vezi tu atunci când îți privești reflexia în oglindă, sunt două persoane diferite. Cum așa? E inexplicabil, poate chiar o idioțenie. Te privești, dar nu ești tu. Te privești și nu te mai placi. Te privești și ți-e dor de tine. Te privești și vezi doar un chip obosit, tern și o expresie golită de orice sentiment. Te privești dorindu-ți să te recunoști.

Cauți sensuri noi, încerci să-ți faci puțină ordine în dezordinea care pare acum viața ta, cauți să înțelegi, să iubești, să crezi în tine și în forța ta interioară. Nu plângi, nu țipi, nu te manifești în nici un fel. Doar taci. Taci apăsător, dureros, taci într-un mod diferit decât până acum.

Cine poate înțelege ceva ce nu poate fi explicat în cuvinte? Doar cine a simțit la rându-i necuvintele astea, care aruncă o umbră grotească asupra ta și te fac să te zgâiești la oglindă ca la un străin care a dat buzna în camera ta, în viața ta și ți-a violat intimitatea.

Cine ești tu astăzi, străinule? Cine?!

Iustina Dinulescu

5 răspunsuri la „Cine ești tu astăzi, străinule?”

  1. Ma privesc si nu ma mai regăsesc.Ma caut si mam perdut in ginduri.Ajung sa țin mii si mii de discuții cu mine însumi.Ma regăsesc in toate aceste cuvinte si ma sperie,ma tem de mine însumi.

  2. Tu scrii atat de frumos (ai mai auzit asta..) dar ele… dar ele (cititoarele)… sunt asa impresionate oare pentru ca, cele mai multe, nu stiu sa scrie gramatical corect???

  3. Asa ma simt si eu si e tare greu sincer, incep si cei din jurul meu sa observe ca nu mai sint cea de dinainte, vesela,pozitiva , acum chipul imi e mai mult trist….incerc sa ma regasesc dar nu mai stiu cum si ce sa fac….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *