Confesiuni V

large

Abia atunci când am lăsat în urmă oamenii care săpau gropi de amar în sufletul meu am experimentat sentimentul de libertate. Deși rănită și îndurerată m-am simțit liberă.
Abia atunci când mi-a încolțit în suflet sămânța urii, mi-am dat seama că atunci când iubesc dezvălui cea mai frumoasă parte a ființei mele. Așa că am început să iert ca să pot iubi din nou.
Abia atunci când oamenii au început să speculeze, având impresia că mă cunosc, mi-am dat seama cât de puțin știu ei despre mine cu toate că eu le dezvălui atât de mult din sufletul meu.
Abia atunci când m-am simțit pierdută m-am dezmorțit. Am alergat cu disperare către mine, cerându-i ajutorul unui Dumnezeu pe care îl uitasem.
Abia atunci când am fost obligată de împrejurări să îndur tot ce disprețuiam mai mult la un om am învățat ce înseamnă umilința. Și totodată cum se câștigă respectul.
Abia atunci când am început să fiu iubită pentru defectele mele și nu pentru calități am conștientizat că sunt un om greu de iubit. Și am învățat să-l apreciez pe cel care continuă să o facă fără să mai caut explicații.
Abia atunci când am acceptat că singurătatea face parte din noi nu mi-a mai fost frică. Mi-am asumat-o și uneori îmi cer dreptul la ea.
Abia atunci când m-am simțit obosită de prea mult zgomot am început să iubesc tăcerea, liniștea.
Abia atunci când am pierdut pe cineva, am început să-i acord importanța cuvenită. L-am prețuit chiar dacă nu a mai existat cale de întoarcere către noi.

… căci așa suntem noi, oamenii; trebuie să trecem prin focul infernului ca să prețuim un colț de Rai.

© Iustina Ţalea

4 răspunsuri la „Confesiuni V”

  1. offffff…da…da…da…caut si eu un colt de rai sa-l pretuiesc , dar acum focul iadului e mult prea aproape …si inca nu inteleg de ce ?……..offffff

  2. da…in mare parte adevarat, dar in viata noastra pot intra oameni care sa ne spuna lucruri ce nu sunt pe placul nostru .Sau mai bine’zis sa ne spuna ceva ce nu dorim sa auzim. Crezi ca adevarul despre om e cunoscut in totalitate ?! adica conceptia , creerea omului , evolutia lui sunt toate asa cum ne au fst prezentate mai mult sau mai putin OFICIAL ?! Raspunsul acestor contradictii si suisuri-coborisuri din viata unui om poate sta chiar aici…in modul cum a fost creat ! si de catre ‘cine’ ?!///starile de bine de multumire vor fii mereu dependente de conditiile de viata , de confort , de situatia financiara…( apropo’ de creerea omului , mult timp m’am intrebat cum au aparut negrii si daca darwin avut dreptate in vreun fel..unele informatii de care am dat spun ca negrii au reprez un experiment genetic pe populatiile de maimute africane conceputi cu rol de sclavi…iti recmand Ramtha-Istoria Umanitatii o lucrare channeling cu totul deosebita si Decameronul a maicii Vian )

  3. Vorbesti de iubire de parca ar fi accesibila oricui ……..
    desi :
    nu pot avea acees la ea majoritatea oamenilor si mai ales tu niciodata si vesnic !
    ( iubirea e rezervata pentru ingeri ce numesti tu iubire numea si iuda dar e doar infern )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *