Crăciun fără mama

86ba2cc7b2d8700dbc227b61ce698adf

Anul acesta m-am pregătit din timp cu decoratul casei, în așteptarea Crăciunului, dorindu-mi cu disperare să intru în atmosfera magică a acestei sărbători cât mai devreme. Mi-am făcut chiar 2 brăduți artificiali și azi mi-a cumpărat tata și pe-al treilea, natural. Un brăduț frumos și cu miros. Ca să simt că miroase a Crăciun. Am cumpărat câteva cadouri, așteptând cu nerăbdare să văd bucuria din ochii celor care le primesc. M-am pregătit din timp ca să simt magia, bucuria. Dar nu o simt.
Anul acesta mama nu a putut să ajungă acasă de sărbători. Sunt primele sărbători fără ea. Și parcă nu pot simți spiritul Crăciunului. În casă miroase bine, dar în suflet nu miroase decât a lipsă. Lipsa ei.
De Crăciun, singura mea dorință ar fi fost să o văd pe mami robotind cu spor prin casă, așa cum făcea în fiecare an. Să ascultăm împreună colinde și să ne bucurăm de sărbătoare. Dar azi ne-am urat cu tristețe „Crăciun fericit” la telefon. La telefon.
Azi nu ești aici, Moș Crăciunul meu care îmi răspundea la scrisori în copilărie, iar azi, mai mult ca ieri și mai mult ca în zilele dinaintea lui ieri, îmi lipsești enorm!

Crăciun fericit, mami!

Iustina Ţalea

4 răspunsuri la „Crăciun fără mama”

  1. vezi ca titlul e destul de interpretabil…”dar azi ne am urat cu tristete…la telefon. La telefon” Deci e…!!!” dar este plecata…pare un titlu trist si nu e stilul tau , mai ales in Ajun. Sarbatori fericite sa ai !

  2. Iti dau un exemplu f elocvent : o vecina de palier a mea 83 de ani , mereu bine dispusa ( eu nu sunt nici pe departe asa maleabil ca ea mereu…) imi aduce mai tot timpul ceva din ce gateste….azi cozonac si prajituri. Imi arata bradutul impodobit si linga el o papusa si un ursulet sau ceva asemanator de plus. Ia papusa care vorbea , e o papusa ce raspunde la intrebari moderna…Am ramas destul de masca…batrina fara a fii deloc senila ( sa nu intelegi asta…) e o figura mare , cred ca actrita o prindeau bine roluri si acum. Sa vad o doamna de 83 de ani jucindu se cu o papusa f simpatica chiar a fost inedit…si cu ursuleti de plus. Si un brad alaturi plin de cadouri…

  3. Si am uitat sa specific : sotul doamnei are 89 de ani si par ca doi oameni ce abia intra in viata cu elan. fara gluma…Tot timpul impreuna , fac planuri etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *