Cum vedeam lucrurile înainte de a deveni mamă și cum le văd acum

13475058_1202333759798360_742357191329120084_o

Au trecut deja 6 luni de când am intrat în clubul mămicilor, dar simt că fac parte din el de încă atât timp. Mi-am schimbat mult viziunea în timpul ăsta și aș vrea să împărtășesc câteva gânduri viitoarelor mămici, actualelor burtici.

Dragele mele, nu vă fie teamă de natural! Acesta este lucrul care mă macină cel mai mult. Eu am exclus din start nașterea naturală din motive complet greșite, din lașitate, din comoditate, din toate la un loc. Cum s-ar spune din bătrâni…”Dă-mi Doamne mintea de pe urmă!”. Acum e tardiv pentru mine, dar vouă vă spun: dacă se poate, nu vă fie teamă! Acum aș alege să dau banii cheltuiți pe cezariană unei moașe autorizate care să mă ajute să nasc acasă la mine, să-mi țin îngerul în brațe imediat, să nu îl despart de mine brutal, să-l pun la piept în prima jumătate de oră și nu după 24 de ore, să plâng de durere 12 ore în loc de o săptămână! Mă chinuie gândul că am pierdut startul din viața micuței mele, că am privat-o de sânul meu în prima săptămână a vieții ei, că nu m-am informat temeinic, că nu am ascultat-o pe mama, că… Acum ar fi o alegere simplă, dar eu am ales deja și am făcut-o greșit. Iată că sunt alegeri care ne costă o viață și pe care nu le mai putem repara niciodată, în nici un fel.

E în natura noastră să putem aduce natural copii pe lume și să învățăm cum să fim mame. Ajutate sau nu, vom simți ce trebuie făcut. Instincte pe care habar n-aveam că le posedăm se vor trezi peste noapte și vom ști ce e de făcut. Așadar, alegeți înțelept!

Vă îmbrățișez cu drag!
A voastră, Iustina

Foto: Andrei Bodo

 

2 răspunsuri la „Cum vedeam lucrurile înainte de a deveni mamă și cum le văd acum”

  1. VA DORESC ZILE MULTE DE LA DUMNEZEU SI SA FITI BINECUVANTATI….O COPILARIE FRUMOASA SA AIBE SI SA VA DE-A BUNUL DUMNEZEU BUCURII.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *