De pus pe ganduri…

Paul, cu o figura trista si abatuta, se intalni cu prietena sa Carla intr-un bar, la o cafea. Deprimat, incepu sa se descarce in fata ei, povestindu-i despre toate preocuparile sale… munca… banii… raportul cu prietena… scopul sau in viata!… Totul parea sa ii mearga prost. Carla baga mana in geanta, scoase o bancnota de 50 EURO si ii zise:
– Vrei aceasta bancnota?
Paul, putin confuz, la inceput ii raspunse:
– Bineinteles, Carla… sunt 50 EURO, cine nu i-ar vrea? 

Atunci Carla lua bancnota intr-o mana si o stranse cu putere pana cand facu un mic ghemotoc. Aratandu-i ghemotocul lui Paul il intreba din nou:
– Acum o mai vrei?
– Carla, nu stiu unde vrei sa ajungi, dar sunt in continuare 50 EURO. Bineinteles ca ii iau si asa, daca mi-i dai.

Carla desfacu ghemotocul, arunca bancnota pe jos si o calca cu piciorul, pana cand se murdari toata.
– Tot mai vrei bancnota?
– Asculta, Carla, tot nu inteleg unde vrei sa ajungi, este oricum o bancnota de 50 EURO, si pana cand nu o rupi isi pastreaza valoarea….
– Paul, trebuie sa stii ca chiar daca uneori ceva nu iese asa cum vrei tu, chiar daca viata te indoaie si te face un mic ghemotoc, tu continui sa fii la fel de important cum ai fost intotdeauna… Ceea ce trebuie sa te intrebi este cat valorezi in realitate, nu cat de mult poti sa fii abatut intr-un anumit moment.

Paul ramase nemiscat uitandu-se la Carla fara sa zica un cuvant, in timp ce mesajul ii intra bine in memorie. Carla puse bancnota desfacuta alaturi de el, pe masa, iar cu un zambet complice ii spuse:
– Ia-i, tine-i cu tine ca sa iti amintesti de acest moment atunci cand nu te vei simti bine… dar trebuie sa imi dai o bancnota noua de 50 EURO ca sa o pot utiliza cu urmatorul prieten care are nevoie. Il pupa pe obraz si se indrepta catre usa. Paul privi bancnota, zambi, o privi din nou si cu o energie noua il striga pe ospatar sa plateasca nota…

De cate ori ne indoim de valoarea noastra, de ceea ce meritam intr-adevar si de ceea ce putem realiza?

Acum gandeste-te bine. Incearca sa raspunzi la urmatoarele intrebari:
1. Spune care sunt cele mai bogate 5 persoane din lume.
2. Spune care sunt ultimele 5 castigatoare de la Miss Univers.
3. Spune 10 castigatori ai premiului Nobel.
4. Spune care sunt ultimii 5 castigatori ai premiului Oscar cel mai bun actor sau actrita.

Cum merge? Rau? Nu te preocupa. Nici unul dintre noi nu isi aminteste care erau cei mai buni ieri. Iar aplauzele se duc! Si trofeele se umplu de praf! Castigatorii se uita!

Acum raspunde la urmatoarele:
1 – Spune 3 profesori care te-au ajutat in formarea ta
2 – Spune 3 prieteni care te-au ajutat in momente dificile
3 – Gandeste-te la cateva persoane care te-au facut sa te simti special
4 – Spune numele a 5 persoane cu care iti petreci timpul.

Cum merge? Mai bine? Persoanele care fac diferenta in viata ta nu sunt cele cu cele mai bune rezultate, cu multi bani sau multe premii… Sunt cele care isi fac griji pentru tine, care au grija de tine si care stau oricum cu tine.

Gandeste-te o clipa… viata este foarte scurta! Tu, pe ce lista esti? Nu stii?… Lasa-ma sa te ajut…

Nu esti printre cei faimosi, dar esti printre cei la care m-am gandit ca vor citi aceste randuri.

„O lumanare nu pierde nimic daca aprinzi o alta…”

*autor necunoscut

7 răspunsuri la „De pus pe ganduri…”

  1. ” 8 strategii pentru a deveni puternica si increzatoare ” de Fran Hewitt este cartea in care am gasit un exemplu asemanator. Ce-i drept, este o carte comerciala, putin „americanizata” ca sa spun asa ! Dar o recomand cu mare placere tuturor femeilor care simt ca si-au pierdut echihilbru . Ne invata cum sa iubim si sa apreciem propria persoana , cum sa nu uitam de valoarea noastra, cum sa ne punem pe primul plan fara insa a ne simti vinovate . Si cred ca toate vrem sa ne simtim bine in pielea noastra ! 🙂

  2. Citindu-te am sentimentul ca eu nu mai trebuie sa scru nimic, le scrii tu pe toate fatuca draga.
    Dar tot tu imi transmiti printre randuri, tu o copila, mie o bunica, faptul ca tocamia pentru ca tu esti atat de tanara, eu atat de …matura, avem fiecare ce spune, pentru ca eu sa invat de la tine, iar tu …sa mai afli cate ceva nou 🙂
    Iustina, te-am ales la intamplare dintr-o lista a unui copil de pe Facebook, ce are aproape doua mii de „preferinte/imi place/ …”etc. Si tare ma bucur ca am pus sageata pe pagina ta. M-a …”sagetat” pe mine, evident fara sa ma omoare .)) Am doua fete, una este si ea, cred eu, mai mare ca tine, cea mica e, cu sigurnata mai mica decat tine, acum te cunosc si pe tine. Ce sa spun, devin din ce in ce mai optimista in ceea ce priveste noua/noile generatii. Sa-mi traiti fetelor!

  3. Revin din Blogspot pentru ca sa ma recunosti, am postat comentariul de mai sus, te-am vizitat pe Facebook. Suntem aici, asta e!
    O duminica placuta si o saptamana cum o vrei !

  4. Am citit comentariul lui Liana, eu sunt poate mai „matura” , sa nu zic altfel,sunt deja o bunicuta adoua nepotele si deschid cu mare drag postaeile tale Iustina, ma incarca mereu pozitiv, micice tale povestioare cu tilc, multumesc frumos , suflet mare , o seara de duminica exceptionala, voua tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *