Dialog imaginar

large

Dacă aș avea ocazia să-i pot privi în ochi pe oamenii care m-au dezamăgit și m-au rănit, dacă aș ști că pentru o clipă ar vrea și ar putea să mă asculte doar cu sufletul, le-aș mărturisi cu toată sinceritatea tot ce simt, cu riscul de a rămâne din nou descoperită și vulnerabilă.
Le-aș spune că mi-au jupuit sufletul cu cuvintele lor tăioase și că mi-au spulberat încrederea din princina celor mincinoase. Le-aș spune că în unele nopți am adormit cu perna udă de lacrimi amare, nu sărate și că m-am simțit descurajată, singură și… rece.
Nu aș uita să le spun că mi-am dorit să-i urăsc, sperând că îmi va fi mai ușor și că am blestemat clipa în care drumul meu s-a intersectat cu al lor.
Le-aș spune că încă zâmbesc amar gândindu-mă la ei, că i-am iertat, dar că nu îi mai pot iubi și nu-i mai pot privi la fel ca înainte.

Dacă aș avea ocazia să-i mai pot privi în ochi pe toți acei oameni le-aș mărturisi că totuși nu-i regret, că uneori îmi lipsește prezența lor și că alteori golurile rămase în urma lor ies la iveală din când în când și… dor.

Iustina Ţalea

4 răspunsuri la „Dialog imaginar”

  1. II privesti in ochii ii saluti in gand, daca te intalnesti cu ei pe strada, Ei regreta faptele sau vorbele spune Uneori iertarea este cea buna fapta pentru gresala facuta, dar ranile din suflet raman deschise. Ei lipsesc dar lipsesc acei ei care inca nu gresisera pe ei ii regreti, dar cand te intalnesti cu acei ei care au gresit ramene doar dorul vremurilor Bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *