Dor de…

Dor de toamnă. Dor de frunze îngălbenite și de miros de ploaie. Dor de ceaiuri aburinde și aromate în după-amieze răcoroase, cu soare blând. Dor de bănci singuratice și de liniște profundă.

Se spune că toamna e anotimpul melancoliei. Unii spun că e tristă și urâtă. Eu spun că e frumoasă. Eu iubesc toamna. Iubesc trecerea de la căldura dogoritoare a verii la aerul respirabil al toamnei.
Mă fascinează modul naturii de a-și schimba straiele și de a deveni mereu, mereu alta.
Iubesc zilele alea când mă pot ascunde sub o pătură moale și călduroasă, pierzându-mă printre propriile-mi gânduri.
Iubesc ciocolata caldă savurată până la ultima înghițitură într-o cafenea cu vedere la stradă.
Îmi place să urmăresc adesea oamenii în vârstă, plimbându-se luați de mână sau de cot pe aleile îmbrățișate de frunze ale parcului.
Mi-e dor de declarații scrise pe geamuri aburite și de parfumul suav al dimineților cu soare zgribulit și mi-e dor de rujul roșu cu care îmi colorez zilele înnorate.
Astăzi mi-e dor. Și nu mă gândesc la copaci dezgoliți și zile friguroase. Mă gândesc la sentimentul că ai inima plină de lucruri care îți fac plăcere. Mă gândesc la amintiri, la regăsiri, la îmbrățișări care să îți țină de cald.
Astăzi mi-e atât de dor de toamnă…

Iustina T. ©

 

Un răspuns la „Dor de…”

  1. Toamna este anotimpul meu preferat.Felicitari pentru tot.Ma regasec in multe din ce scrii sunt ca un pansament pt sufletul care cam fragil acum.Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.