„Dragul meu, iubitul meu…”

„Am fost tentată de multe ori să-ți scriu. În nopți bântuite de lună și dor, mi-au curs prin minte scrisori lungi, cuvinte de dragoste, fraze disperate. Te-am iubit cumplit, te-am iubit cu fiecare secundă, cu fiecare vis, cu fiecare gură de aer. Ce păcat că neîncrederea ta, ezitările tale, jumătățile tale de măsură, (dar și gelozia mea nebună, iubirea mea deșănțată și mereu dezamăgită) au surpat în mine orice dorință de a mai aștepta!
Sfârșitul a venit încet, dar irevocabil. Iubirea mea s-a prăbușit de sute de ori, dar am avut puterea, ai avut îndemânarea să n-o lași să moară. Acum chiar s-a sfârșit.
M-ai rănit de atâtea ori, încât inima mea e o rană, o durere palpitândă. Nu te mai vreau. Nu te mai aștept. Nu te mai iubesc.
[…] Am bătut, cu umilință, la porțile inimii tale. Am stat cu mâna întinsă așteptându-ți iubirea, decizia, privirea, atingerea. De prea mult timp…
N-aș fi avut niciodată puterea să-ți spun că nu pot să te văd. Pentru tine am putut orice. Niciodată nu ți-aș fi cerut și nu ți-am cerut niciodată să amânăm, să anulăm o întâlnire, o îmbrățișare. Tu ai fost prioritatea mea. Rostul meu divin. Nordul meu. Lumina mea.
[…] Trebuie să-mi văd de drumul meu. Trebuie să am puterea să fiu singură. Dar nu singură așteptând, penibilă, mila ta, ci singură, liberă, puternică. Ca să pot să-mi găsesc pe cineva care vrea să-mi fie alături clipă de clipă.
Am vrut totul, te-am vrut cu totul și pentru totdeauna. Mi-ai oferit firimituri de la mesele tale festive și promisiuni pe termen nedrept de scurt. Nici măcar pe acelea nu ți le-ai respectat… Mereu s-a ivit ceva mai bun, mai profitabil, mai bănos, mai amuzant de făcut.
[…] Te voi lua cu mine în ultimul vis, îmi voi aduce aminte de tine dincolo de moarte, altcândva, altundeva. Până atunci însă, am să te uit de tot.
Jur.”

* fragment din cartea Noi suntem zeițe, de Alice Năstase

Cartea poate fi găsita aici.

6 răspunsuri la „„Dragul meu, iubitul meu…””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *