E toamnă. E frig. E frumos.

Sunt friguroasă, dar îmi place să port veșminte subțiri. Sunt puternică, dar îmi place să fiu alintată. Sunt femeie, dar mă tratez, luându-mă la trântă cu decizii bărbătești.
Trăiesc de-o viață balasandu-mă între decizii contrare, mă învârt într-un univers de contraste. Aleg mult și culeg prost. Tânjesc să învăț regulile comparației sănătoase, dar nu izbutesc să diferențiez binele de mai bine, răul de mai puțin rău. În vreme ce alții trăiesc în păƒrul vieții, eu merg, îndârjit, în răƒspăr.
Cumpăr haine fără să-mi pot motiva prea bine alegerile și mi s-a întâmplat nu o dată să ajung acasă și să constat că n-aș putea îmbrăca niciodată ce-am scos din punga de la mall.
Mă încăpățânez să iubesc bărbați pe care-i vreau smulși din lumi ce-mi sunt pe de-a-ntregul străine și, după nesfârșite luni de plâns și trudă, mă fulgeră durerea că n-aș putea viețui nici o singură zi lângă cel pe care am luptat să-l îmblânzesc. Și atunci mă-ntreb, hotărâtă să râd, pregătită să plâng: ce ținute de toamnă a tinereții să aleg?
Ce conduite mature, pentru anotimpurile înțelepciunii, să adopt?

E toamnă, mi-e frig, dar mă îmbrac, îndărătnic, în veșminte subțiri. E târziu, mi-e frică de nopți fără îmbrățișare, dar mă mândresc mai departe cu gândul frumos că nu știu să iert, că nu pot să uit. Mă învârt amețitor într-un univers de contraste, dar n-am curajul să opresc planeta, nu-ndraznesc să vreau să cobor.
E toamnă. E frig. E frumos.

* fragment din cartea Dincolo de bine, dincoace de rău, de Alice Năstase
Cartea poate fi găsită aici.

Un răspuns la „E toamnă. E frig. E frumos.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *