Eu cred în tine. Că tu poți. Că tu ești puternic.

large (2)

Eu cred în tine. Cred că poți găsi în tine forța de a te ridica după ce cazi, că după ce plângi îndeajuns vei zâmbi mai frumos ca niciodată, că după ce pierzi nu te vei lăsa copleșit de sentimentul că ai fi putut face mai mult și vei lupta din nou, că după ce te-ai simțit trădat sau folosit vei putea să crezi din nou în oameni și în prietenie. Cred că tu poți. Poți să crezi din nou, să speri din nou, să iubești din nou, să dăruiești, să ierți, să te schimbi. Da, poți să te schimbi, să devii mai înțelept, mai calm, mai încrezător în propriile tale forțe.

Poate că acum ești acolo jos, poate că nu te-ai ridicat încă pentru că nu crezi că mai poți, nu crezi că ești suficient de puternic ca să depășești și asta. Dar poți. Tu poți. Pentru că, vezi tu, sunt momente când viața te surprinde și te obligă să fii puternic pentru că nu-ți oferă altă variantă. Adevărul este că uneori poți fugi, te poți ascunde o vreme, îți poți repeta într-una că ești slab și că nu poți, dar la un moment dat, va trebui să ieși din ascunzătoare sau să te ridici din locul în care ai zăcut o vreme, plângându-ți de milă, să te înfrunți pe tine însuți și să-ți înfrunți problemele, pierderile și să-i înfrunți pe oamenii care te-au doborât. Crezi sau nu, deși totul pare întunecat și fără scăpare acum, va veni un moment în care cu curaj sau fără, vei trece peste. Și vei lupta. Și vei câștiga. Sau nu vei câștiga. Dar ai fost acolo, ai stat în picioare, ai luptat. Ai devenit un om mai puternic decât credeai, decât sperai să fii vreodată. În cele din urmă, toate aceste bătălii în care luptăm pentru supraviețuirea spiritului sunt cele care ne întăresc.

Notă: Am scris aceste rânduri în primul rând pentru mine, pentru momentele mele de slăbiciune, pentru toate acele zile în care nu vedeam decât întuneric și tânjeam să aud de la cineva toate aceste cuvinte. Că eu pot. Că eu sunt puternică. Și le-am scris pentru fiecare dintre voi, pentru acele zile în care nici măcar tăcerea nu vă mai răspunde la întrebări, iar singurul lucru de care ai nevoie este să auzi de la cineva că poți. Că tu poți. Că tu ești puternic.

Iustina Ţalea

6 răspunsuri la „Eu cred în tine. Că tu poți. Că tu ești puternic.”

  1. multumesc pentru aceste cuvinte,chiar aveam nevoie de unele cuvinte de imbarbatare,multumesc mult ca impartasesti aceste ganduri cu noi

  2. Am găsit textul pe facebook, l-am postat (cu semnătura ta) , dar până azi nu știam de acest blog..
    E minunat, ești minunată..
    E bine să știi că nu ești singur pe lume…

    Dumnezeu să te binecuvinteze!!

  3. Draga mea, iti multumesc ca imi mangai sufletul cu toate scrierile tale! Si crede-ma ca TU POTI! Iubire si recunosinta infinita pentru felul in care imi atingi sufletul!

  4. multumim Iustina! Asa este … multi suferim oarecum de singuratate si cuvintele tale frumoase ajuta ! :* o vara frumoasa sa ai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *