Femei puternice

 

large (14)

În spatele fiecărei femei puternice se află…

greșeli pe care nu le-a mai putut repara și pentru care a plătit cu lacrimi prețioase;
iubiri neîmplinite, imposibile, dureroase;
oameni în care a crezut și care au dezamăgit-o, știrbindu-i pentru un timp încrederea în ea însăși și în ceilalți;
prieteni care au ajutat-o să-și revină ori de câte ori moralul i-a fost la pământ și prieteni care i-au întors spatele atunci când avea cea mai mare nevoie de ei;
cuvinte care i-au mutilat sufletul;
rămas-bun-uri care s-au dovedit a fi adio-uri;
bărbați care au pus-o pe locul doi și care au iubit-o de la 8 la 5 sau nu au iubit-o deloc;
reproșuri care au făcut-o să se simtă slabă și neînsemnată; 

lacrimi de singurătate și de nesiguranță;
dureri sfâșietoare de pierderi irecuperabile;
victorii și eșecuri nenumărate.

A iubit. A pierdut. A sperat. A luptat. A renunțat. A plâns. A câștigat.
Asta se află în spatele unei femei care astăzi poate că ți-a zâmbit în cel mai frumos mod cu putință, deși, se prea poate ca în sufletul ei să se fi dat lupte de care tu n-ai avut habar.
Iar uneori, uneori nici măcar ea nu știe cât este sau cât poate fi de puternică.

Iustina Ţalea

5 răspunsuri la „Femei puternice”

  1. Cred ca in zilele noastre conceptul de „om puternic” devine din ce in ce mai denaturat. Unul din intelesurile tot mai des intilnite este acela de om capabil „sa faca fata oricarei situatii”. Potrivit unei idei preconcepute ca daca esti cu adevarat puternic poti face fata cu zimbetul pe buze oricarei situatii pe care viata ti-o arunca in fata. Cred ca ne-am obisnuit prea mult sa lucram cu extreme. Avem tendinta sa polarizam totul in „oameni puternici” si „oameni slabi” pentru ca fac lucrurile mai usor de inteles. Numai ca viata este plina de al naibii de multe nuante.

    Intrebarea este chiar interesanta: cum putem definii un „om puternic”? Este cel care, odata ce a fost ranit de cei din jur, se aduna si nu mai lasa pe nimeni sa ajunga atit de aproape sa-l raneasca? Sau este cel care, odata ce a fost ranit, trecind prin cel mai intunecat calvar, continua sa-si pastreze sufletul deschis si sa creada ca oamenii pot fi si buni, chiar cu riscul de a fi ranit din nou? Si este oare corect sa privim lumea doar din perspectiva de „om puternic” si „om slab”? Iar „omul” obisnuit, cu suisuri si coborisuri, cu certitudini si momente de nesiguranta, mai are el un loc un lumea actuala?

    1. Tot respectul pentru comentul anterior!
      Defapt „a fi puternic” este un termen relativ, la fel cum sunt si alte multe expresii si catalogari pe care ni le acordam unii altora. Omul puernic – in viziunea mea- este acela care are demnitate, integritate, ratiune si … modestie – care se deduce din caracteristicile enumerate.

  2. Traesc de ceva vreme oscilind intre iubire si ura,adevăr si minciuna,siguranta si nesiguranta,dar mai ales cu teama de singurătate!Am ajuns sa nu-l mai cred pe cel care până mai ieri îl numeam sotul meu.Pierd de la o zi la alta teren,iar nebunia pune stăpânire pe toată fiinta mea,intrebarile-mi curg negăsind răspuns….

  3. Mi am revazut o pagina de jurnal….nu ma numesc puternica dar lectiile pe care le am primit si le mai primesc se pare ca imi acorda o ingaduinta calma fata de mine si neputinte ,si sa mai cred in Maine!! Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *