Fericirea, o stare de spirit

99e3fbeb0991c6982c7beaa5aa300bec

Cândva, de-a lungul drumului, am învățat să fiu fericită. Da, s-a întâmplat într-o zi oarecare, fără să-mi propun și fără să-mi dau seama îndată că sunt un om fericit.
Fericirea vine din mulțumire, iar mulțumirea vine din acceptarea și asumarea unor momente, stări, situații.

Îmi amintesc, ca și cum ar fi vorba de o cu totul altă persoană, de tristețea inexplicabilă care mă copleșea uneori, de momentele în care singurătatea efectiv mă sufoca, de toate acele zile în care nu mă regăseam și în care plângeam pe dinăuntru, incapabilă să găsesc consolare în oamenii apropiați. Nu știu nici acum care era izvorul nefericirii mele, la ce capitol al vieții mele am rămas blocată, astfel încât să nu mă pot bucura cu adevărat de ceea ce aveam.
Tânjeam după copilărie, m-aș fi întors și aș fi rămas acolo, mi-era dor de mine, eram oarecum neajutorată sufletește.
Apoi, într-o bună zi toate astea au dispărut. Toată nefericirea, angoasele, singurătățile au rămas îngropate în trecut, iar acum le privesc doar scheletele de departe.

De fapt, ceea ce vreau să scot în evidență este faptul că nefericirea poate fi o picătură într-un ocean sau poate deveni un ocean întreg dacă tu lași să se întâmple asta.

Bucură-te! Speră! Luptă cu demonii tăi și învinge-i! Fii fericit! Chiar dacă astăzi nimic nu are sens în viața ta, deși pare imposibil, ziua în care totul capătă culoare poate fi mai aproape decât îți imaginezi.
Schimbă ceva. La tine, la modul în care te privești și cu care îi privești pe cei din jur.
Și crede. Crede în tine însuți, crede că poți să te autoeduci, să te autocontrolezi, să evoluezi.
Crede în fericire și într-o zi… chiar fii fericit!

Iustina Dinulescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *