„Fetele fericite sunt cele mai frumoase.”

4d631b351e630ada38623a784576136f

Fă o femeie fericită și o să vezi o femeie extrem de frumoasă!

Pentru că îi râde sufletul, iar inima îi arde ca soarele.
Pentru că ochii îi devin stele, iar brațele ei devin cel mai frumos loc din lume.
Pentru că vorbele îi sunt miere, iar aerul din jurul ei are un miros deosebit.

Din aceste motive femeile fericite sunt cele mai frumoase.
Așadar, tu, cel căruia ea i-a încredințat inima riscând să și-o piardă, fă-o fericită. Nu fii una dintre lacrimile ei de tristețe, ci fii una de bucurie. Nu o compara niciodată cu o altă femeie; amintește-ți ce te-a făcut să o iubești așa cum este ea. Lasă-i demnitatea intactă și nu o jigni. Niciodată nu o jigni. Respect-o, căci respectul tău va fi liantul care vă va ține împreună mult timp. Nu încerca să-i controlezi viața și nici să-i îngrădești spiritul. Oferă-i libertatea de a fi ea însăși în preajma ta, nu o determina să devină o marionetă isterică străduindu-se să fie pe placul tău și la dispoziția ta oricând.
Nu o face să se simtă folosită sau inutilă. Nu te va ierta niciodată pentru asta. Nu o lovi. Ea nu are forța ta și oricum nu te-ar lovi. Dar tu îi vei mutila sufletul, nu doar trupul.

Iubește-o, iar dacă nu o poți iubi, las-o să plece. Va suferi o vreme, apoi va regăsi în ea forța de a se dărui unui alt bărbat, unul care o poate iubi așa cum merită iubită.

Iustina Ţalea

9 răspunsuri la „„Fetele fericite sunt cele mai frumoase.””

 1. frumos ..frumos frumos… mesajul tau mi-a smuls o lacrima .. mult adevar in tot ceea ce scrii ! mult succes in viata ! sa fii iubita ..

  1. haha, fericitule! :))) e o chestie complicata, mai Flaviu, pe care chiar am nimerit-o din prima ghidata de cineva, dar din pacate, nu-mi amintesc ce si cum am facut ca sa ghidez si eu pe altii! 😀

   1. Se pare ca is condamnat la anonimat pana apare acel cineva sa ma ghideze si pe mine sa ies la lumina.
    Poate Georgiana se ofera sa fie ghidusa mea. 🙂

 2. Adevarat, fetele (si femeile) fericite au o frumusete aparte care le vine probabil din stralucirea iubirii reflectata in ochi. Multi spun ca ochii – sau, ma rog, expresia lor – contribuie in mod esential la frumusetea fetei, desi aparent apreciem alte trasaturi (ca forma nasului, a gurii, a obrajilor).

 3. Momentele din viata formeaza viata in sine. Cu frumusetea si greutatle ei Cu momentele de dragoste dar si cele in care simti ca te doare sufletul. Un moment mai placut, un sentiment cu o incarcatura mai nobila, decat cel in care poti face o femeie fericita nu cred ca exista. Cand ea iti incredinteaza o inima franta iar tu o accepti si o iubesti considerand-o unica. E un sentiment unic vazand cu ochii tai cum se transforma. Cum devine, redevine, o femeie superba.
  Ce se intampla insa daca, unii care s-au folosit de ea, care i-au frant sufletul, constata ca ea a inflorit din nou, a redevenit frumoasa? Si poate si-o doresc din nou ca un bun ce le apartine.

 4. Mai Mircea. Oare cat de prosti crezi ca suntem incat sa punem botul la barbatul asta super vindecator care accepta si vede femeia cum infloreste din acceptarea lui?

  Care ii problema sa se intoarca la cei care i au frant inima?

  Acceptarea asta de care vorbestit tu ii una tare vicleana si de contrabanda. Pentru ca daca ai accepta cu adevarat o inima franta, NU ai avea de ce sa nu accepti si alegerea mai neinspurata a iubitei pt intoarcerea ei la un fost. (mai ales ca pe ala greu si-l scot din procesor, pentru ca femeile noastre dragi: in neincrederile lor si de aici tortura lor permanenta cu ele, nu vad o alta modalitate de a fi iubite decat a celor smecherasi care nu dau doi bani pe ele). Raspunsul la intrebarea ta: NU-i dupa tine!
  Dar acceptarea asta cu un ochi deschis care sa-i urmareasca inflorirea si cu unul sa o urmareasca sa nu miste in front pt alti tipi rupatori de inimi din trecut sau prezent, ii numai ca sa pretinzi exclusivitate si control.
  Tu esti mai periculos decat cei pe care ii acuzi ca vad femeile ca pe un bun. Aia macar o fac asumat.

 5. Da, asa am strabatut viata langa o femeie frumoasa&fericita, fara sa.i ating demnitatea ci doar sufletul cu momente frumoase. Se spune k dk esti prea bun esti luat de prost. A lut copii si a plecat fara sa poata sustine cu argumente nenorocirea in kre a dus copii, prin fuga ei. Atunci cand greseste, chiar si femeia trebuie sa I se zica adevarul. Uneori prostia alunga frumusetea unei femei si mai rau tot prostia distruge armonia din viata copiilor. Ce facem cu asemenea mama ireSpOnSaBiLa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *