Haos organizat. Ba nu. Perfect dezorganizat.

Mi-e teamă. Ba nu, nu mi-e teamă. Mi-e… tot și mi-e nimic.
Și parcă-s nelalocul meu. Sunt obosită. Flămândă. Flămândă de adevăruri călduțe și de dreptăți aburinde.
Habar n-ai tu că azi mi-a fost atât de dor de soare. Am vrut să-mi fac mâna căuș deasupra ochilor ca să-l pot privi, dar n-am avut către cine să privesc. L-am implorat în gând să se arate, dar cred că rătăcește pe undeva. Poate se simte singur, uitat. Mi-e dor de soare. Punct.


Pieptul parc-a devenit plumb, iar gândurile mă sufocă. Aleargă nebune în stânga și-n dreapta și când întind mâna să le prind alunecă și-mi scapă.
Îmi strivesc gândurile negre din fașă și mă străduiesc să îmi pavez calea cu propriile mele bune intenții. Dacă aștept după ale altora, probabil că drumul s-ar sfârși brusc, undeva într-o prăpastie.
Azi doza mea de ironie depășește limitele legale, admise, impuse. Iar dacă mâine vei fi tot aici… ei bine, mâine îți voi mulțumi!

Asta-i haosul meu. Nu încerca să-l analizezi, să-l critici sau să-l ordonezi. Pentru că astăzi nu sunt prietenoasă și nici înțelegătoare.
Acum tăcerile sunt cuvinte și cuvintele sunt tăceri, binele e rău și răul e bine, căldura e răceală și răceala e căldură, apropierea e distanță și distanța-i apropiere. Totul e pe dos și pe dos e totul!

P.S. V-am zis eu că ăsta-i haos!

© Iustina Ţalea

3 răspunsuri la „Haos organizat. Ba nu. Perfect dezorganizat.”

 1. „Nu cerceta aceste legi,
  Caci esti nebun de le-ntelegi” ( Geniul nostru, da!)
  …………………………………..
  Si tu, iustina, miracol in lumea asta…
  Traiesti si inveti s-o faci ca… Iustina.
  ………………………
  Diferita, pretioasa, sensibila …, tu insati. Sincera.
  Cineva mi-a spus mie, evident exagerand; „scrie pentru ca o faci ca si cum ai scrie cu o pana de cristal”…Stii care e diferenta? ca eu iti spun tie acelasi lucru dar la modul serios si fara exagerare.
  „Dezordonata” intr-o lumea haotica, vei faci ordine in suflete. Ai sa cezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *