Îmbrăcată în zâmbete sincere

Atunci când sufletul tău e împăcat poți zâmbi cu adevărat. Poți dărui oricui zâmbete, nenumărate zâmbete. Pentru că atunci când fericirea ți-a bătut la ușă iar tu i-ai deschis-o larg și i-ai întins brațele, nu mai ești zgârcit la zâmbete… îi zâmbești vânzătoarei de la magazinul din colț, care azi s-a trezit cu fața la cearșaf, îi zâmbești omului care trece pe lângă tine și pare grăbit și nervos, îi zâmbești imaginar celui care este motivul fericirii tale, îți zâmbești ție, îți zâmbești din toată inima.
Când ești fericit, fiecare dimineață e o binecuvântare. Zâmbești înainte de culcare, zâmbești când dormi, zâmbești când te trezești.

Nu mai vreau zâmbete false. M-au obosit zâmbetele forțate, triste, dureroase. Așa că mă îmbrac doar în zâmbete sincere în zilele în care am motive să o fac.
De ce să zâmbesc în loc să plâng atunci când simt nevoia să plâng?
De ce să îmi ascund suferința doar ca să păstrez aparențele? Și dacă sunt expusă, ce? Și dacă unii profită de slăbiciunea mea, ce? Au făcut-o oricum de nenumărate ori. Și încă supraviețuiesc…

Zâmbesc când sunt fericită și plâng atunci când sunt tristă. Nu mă mai ascund. Nu mai are sens. Am început să nu mai deosebesc zâmbetele sincere de zâmbetele false. Aici s-a ajuns. Ne ascundem toți, unii de alții, uitând să ne cunoaștem cu adevărat. Ne străduim atât de tare să păstrăm o imagine în fața celorlalți încât uităm cine suntem cu adevărat și ajungem să nu ne mai recunoaștem, să nu ne mai găsim.

Am uitat să dăruim chiar și lucrurile care nu ne costă nimic. Am uitat sau nu mai vrem să o facem.
Propun să căutăm în sufletul nostru zâmbetele sincere, calde și să le zâmbim oamenilor mai des, mai cu drag, mai din inimă. Și foarte important, să facem asta doar atunci când vine din tot sufletul! Altfel, gestul nu are nici o valoare!

Iustina T. ©

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *