Înapoi nu

789f6e88d81254b3797e6b86449343c1

Atunci când oamenii te rănesc nu mai există cale de întoarcere către povestea acelor două persoane de dinaintea dezamăgirii. Se produce o ruptură ireparabilă, ca o prăpastie, în jurul căreia dai o vreme târcoale, în speranța că se va găsi o cale, un pod, peste care să poți trece în partea cealaltă. Te doare și ești furios și trist totodată că omul acela pe care l-ai pierdut nu mai are loc în sufletul tău și că nici tu nu mai ai loc în sufletul lui.
Privesc în jur, cu tristețe și cu teamă, cum oamenii se pierd unii pe alții. Se rănesc, se despart și-apoi se uită. Sau, și mai rău, nu se uită. Își spun cuvinte pe care nu le vor putea lua înapoi niciodată, oricât de mult le-ar regreta.
Privesc în trecutul meu, la oamenii care au rămas acolo, și mă gândesc pe câți i-am alungat chiar eu. Pe câți i-am rănit și câți m-au rănit. Câte prăpăstii de cuvinte am lăsat în urmă, peste care nu am sărit, ci în care m-am prăbușit dureros.
Nu am mai găsit niciodată drumul înapoi către ei, pentru că acest drum nu există. Nu te poți întoarce înapoi la omul de dinaintea dezamăgirii. Pentru că dezamăgirile schimbă oamenii și le schimbă și sentimentele.

Iustina Ţalea Dinulescu

4 răspunsuri la „Înapoi nu”

  1. Uneori dezamagirea te invata ca poti sa traiesti si cu sufletul rupt in bucati. Nu poti sa ai asteptari de la oamenii din jurul tau sa fie perfecti,sa fie dupa viziunea ta,si sa iti urmeze sfaturile pentru a fi pe placul tau. Oamenii sunt oameni,timpul e timp,dar niciodata nu trebuie sa simti regretul ca ceva s-a schimbat si poate nu tocmai in bine. Imi amintesc ca pe la 14 ani o colega m-a jignit ( o ironie de prost gust) doar pentru ca aveam o lucrare foarte buna despre Pasa Hassan,care m-a adus mai departe catre olimpiada(eram mai priceputa la scris pe vremea aia). M-am dus acasa plangand pentru ca m-a poreclit dupa numele eseului meu,spunand ca nu o sa fiu niciodata ca ea,in centrul atentiei tuturor baietilor. La dracu! Chiar eram o fata frumusica,doar ca a contat mai mult cartea la vremea respectiva decat fluturi in par si in stomac. Cred ca pe o parte pierdem,pe cealalta castigam. De multe ori castigul e inzecit,stii ca la pariuri sportive. Sau la loterie. Pacat ca niciodata nu jucam!

  2. Eu nu sunt priceput la scris nici acum, dar imi place sa citesc ce scriu altii. Si imi dau seama ca asa gandesc si eu doar ca nu ma pot exprima ! Si imi cade asa de bine sa vad ca si altii gandesc la fel !
    Cu stima…

  3. Nu te poţi întoarce la omul de dinaintea dezamăgirii, pentru că s-a rupt podul de încredere şi, cumva, prăpastia şi-a lărgit şi hăul. Dar nimic nu te poate opri să-l mai iubeşti. Chiar şi atunci când iubirea nu e susţinută de nimic, decât de… iubire. Însă nici atunci nu iubeşţi omul de pe versantul celălalt, ci iubeşti omul care credeai că e înainte să-ţi inunde simţurile cu fluturii morţi ai dezamăgirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *