Înlocuit.

Sentimente dificile încearcă sufletul oamenilor atunci când sunt înlocuiți. Mai ales atunci când sunt înlocuiți cu oameni pe care obișnuiau să-i numescă „prieteni”.
Sentimentul cum că nu ai fost suficient de bun, de matur sau de frumos. Sentimentul că ai fost folosit și aruncat cât colo ca pe o cârpă. Sentimentul că nu ai fost capabil și că nu ai știut să păstrezi.
Ce-a avut celălalt și tu nu ai avut? Cu ce e mai bun decât tine? De ce? -€“ toate aceste întrebări se învârt ca niște rotite în capul celui înlocuit și cu greu îi dau pace.
Încrederea în oameni îți este spulberată în mii de bucățele mărunte. Rămâi dezorientat, confuz, rece.
Atunci te încearcă sentimente amare de furie, de invidie, de gelozie, de neputință, și uneori, chiar de ură. După un timp, înveți să accepți faptele și să mergi cu demnitate înainte, căci nu ne rămâne decât să acceptăm ce nu putem schimba în nici un fel.

Îmi place să cred că viață are un mod al ei de a tria ce nu e folositor. Uneori mai brutal, alteori mai blând, ea ia decizii în locul nostru, fără a ne da drept de replică. Ne doare, ne e ciudă, tânjim, ca mai apoi să realizăm că acel moment a fost unul de mare importantă pentru noi.

Am învățat că oamenii te folosesc ori de câte ori au ocazia și că de cele mai multe ori nu la tine sunt lipsurile și nu e vina ta că ești înlocuit.

Iustina T. ©

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *