Intimitate

7641e24d1ce447c154787fcfabafaf9d

Săruturile blânde pe frunte, mângâiatul pe păr, ținutul în brațe în tăcere. Eu cred că asta înseamnă cu adevărat intimitatea. Cred că prin asta se manifestă de fapt, dragostea. Prin aceste gesturi extrem de mărunte, dar cu o încărcătură emoțională fără măsură.
Modul în care te privește și în care îl privești, modul în care îți zâmbește și modul în care îi zâmbești, felul lui de a te ține în brațe, săruturile acelea delicate pe frunte sau cele jucăușe, pe nas.
Zilele în care îi povestești verzi și uscate, stând cuibărită cu capul pe umărul lui, iar el te ascultă cu răbdare și serile în care te mângâie pe păr până adormi.
Clipele în care poți plânge în brațele lui fără te a simți vulnerabilă, căci doar acolo îți găsești pacea și puterea.

Spuneți-mi că greșesc, dar eu asta numesc intimitate. Nu nopțile pasionale de amor nebun, ci aceste clipe aparent neînsemnate, în care simți cu adevărat că te topești în sufletul celuilalt. Atunci simți că lumea s-a redus într-adevăr doar la voi doi și că nu mai contează nimic altceva decât acele momente furate timpului.

Iustina Ţalea

2 răspunsuri la „Intimitate”

  1. …….,, Atunci simți că lumea s-a redus într-adevăr doar la voi doi și că nu mai contează nimic altceva decât acele momente furate timpului. „,….frumos de romantic !

  2. Aceasta e tandrete.Intimitatea e atunci cind ai curajul sa fii tu-insati in preajma omului iubit,cind ii relevezi fara pic de frica si retinere tot ce ai tu acolo,in suflet,fara sa te sperii,fara angoase pentru ca stii ca asta e omul tau,ca te iubeste pe tine chiar si cind tu nu te iubesti…dezgolirea sufletului e adevarata intimitate,aici vine adevarata dragoste.Toate celelalte sunt tandreturi care pot fi repetate-cu altul,cu altii.Intimitatea vine anevoios,dar ea e cea care consolideaza universul construit de doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *