Într-o zi, mama mi-a vorbit despre arta de a nu fi un om comun, ci unul extraordinar.

large (1)

Într-o zi, mama mi-a vorbit despre arta de a nu fi un om comun, ci unul extraordinar.

– Să mergi întotdeauna pe simplitate, mi-a spus ea. Simplitatea emană frumusețe.
Să cântărești cu grijă ceea ce spui și să fii decentă. Să ții bine minte că frumusețea nu are de a face cu rochia pe care o porți, ci cu caracterul femeii care îmbracă rochia. Să vorbești puțin și cu folos și să păstrezi un strop mister atât prin ținută, cât și prin comportament. Să fii feminină și delicată. Să fii grațioasă.
Să nu te lași umilită de nimeni și să nu depinzi de niciun bărbat. Să fii blândă. Să ai răbdare. Să ierți.
Să nu îți încalci principiile și valorile pentru nimic în lume și să mergi întotdeauna cu bărbia sus, nu cu îngâmfare, ci cu demnitate. Să nu îți dai ocazia să îți fie rușine de tine însăți pentru ceva ce ai făcut sau ai spus.
Să nu amâni. Să te bucuri și să mulțumești pentru ceea ce ai și să nu fii nefericită pentru că nu poți avea întotdeauna tot ceea ce îți poftește inima.
Să nu judeci oamenii. Tu nu ești perfectă, deci nu ai dreptul să arăți cu degetul cicatricile altora.
Să crezi. În tine și în Dumnezeu. Să nu îți pierzi speranța și să nu te abandonezi disperării. Mai devreme sau mai târziu vei depăși fiecare obstacol, chiar dacă pentru moment va părea imposibil.

Să fii un om căruia i se simte lipsa într-o încăpere plină de oameni. Să fii un om care lasă în urma lui multe amintiri frumoase în sufletele oamenilor pe care i-a cunoscut. Să fii extraordinară!

Iustina Ţalea

17 răspunsuri la „Într-o zi, mama mi-a vorbit despre arta de a nu fi un om comun, ci unul extraordinar.”

 1. Superbe cuvinte in acest text.Mi l a trimis fiicamea si sa stiti ca este exact ceia ce o invatam eu doar ca prin alte cuvinte……Mi a trimis acest linc cu aceasta frumoasa relatare in semn de multumite pentru ceia ce este acum……aceste invataminte ar fi bune pentru toti copiii la timpul lor…..
  Va multumesv pentru aceste postari si sincer chiar mi ar face deosebita placere sa fiu la curent cu stirile dumneavoastra

 2. Felicitari pentru simplitatea si frumusetea interioara ce te caracterizeaza Iustina Talea ! Oameni precum esti tu, precum sunt cei ce-ti recunosc munca, sunt de apreciat !

 3. Frumos ,frumos ,frumos!!! Textul asta emana caldura sufletesca si frumusete interioara.Mi-a placut si ma marcat in sens pozitiv.Te citesc cu drag Iustina iar acest articol este unul pe care il citesc mereu ori de cate ori am o cadere si ma simt trista si deprimata.Ma remonteaza ,imi aminteste mereu care sunt valorile pentru care merita sa lupti.

   1. Cu drag Iustina.Uneori toti avem nevoie in preajma noastra de oameni buni.Iar tu esti un om bun ,asta se simte de la o posta.Cu siguranta daca altele ar fi fost imprejurarile mi-ar fi placut sa te intalnesc .

 4. Cu drag aceste cuvinte imi aminteste de o asa persoana ce se regăsește în ele. Dar aceste cuvinte ma fac să cred ca nu toți oamenii sunt la fel ci suntem o individualitate.
  Frumos spus și bravo autoarei.

 5. Am o intrebare Iustina .Oare nu ai textul asta tradus in engleza pe undeva? MI-asi dori sa il recomand cuiva care nu cunoaste decat limba engleza si limba germana.? Te pup!

 6. Draga Iustina ,am mai incercat sa postez ceva ,nu stiu ,nu a ajuns la tine sau nu ai avut timp sa citesti inca.Mai incerc inca o data.Vreau sa recomand unui prieten care nu cunoaste limba romana acest text.Apare textul tau si intr-o alta limba ? Engleza sau germana.?

  1. Buna Manuela, acum am vazut comentariul. Din pacate nu am optiune pentru alte limbi pe blog, dar poate reusesti tu sa i-l traduci cu google translate cumva… Multumesc mult pentru apreciere! 🙂

 7. simplu si frumos…rasuna cu ce am auzit de la mama toata viata…si desi cand eram mai tanara (nu ca acum as fi batrana :))….dadeam ochii peste cap…acum mi-aduc aminte si zambesc, si ii multumesc.

 8. SANT DE ACORD CA ARTA PURIFICA SUFLETELE DAR PENTRU ACEST LUCRU MAI TREBUIE SI REMUNERATA NU NUMAI……APRECIATA ! ARTISTUL ADEVARAT ISI CONSUMA DIN SUFLET CAND LUCREAZA SI DUPA UN TIMP RAMANE CAM STERP ! O SPUN DIN EXPERIENTA PROPRIE !

 9. Mamele au si baieti ,un asemenea text cu siguranta este necesar si pentru ei.Si lor le este de folos cate o indrumare buna. Cuvinte minunate pentru fete FRUMOASE…..

 10. Pingback: De vorba cu tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *