Într-o zi, nu mai doare

large

Într-o zi, nu mai doare. Într-o dimineață oarecare, te trezești și a trecut. Amintirile nu îți mai spintecă sufletul. Îți umpli plămânii cu aer proaspăt și expiri cu putere, dorindu-ți să dai afară toată acea neliniște, care noaptea trecută parcă era încă acolo. Lacrimile au dispărut și ele pentru că le-ai plâns pe toate la vremea lor. Azi, după mult timp, îți simți sufletul ușor ca o păpădie. Nu știi de ce, cum și când s-a petrecut această „uitare”, dar liniștea pe care o simți e ca o binecuvântare.
Nu te mai doare să faci slalom printre amintiri frumoase și nu-ți mai e teamă nici să ți le amintești pe cele dureroase. E liniște. Sufletul tău nu mai suspină nici de dor, nici de singurătate.

De dimineață, când te-ai privit în oglindă, te-ai redescoperit. Uitasei că poți să zâmbești și că îți stă atât de bine când faci asta. Așa că îți mai zâmbești o dată. Și încă o dată. Ești liberă. Ai reușit să te descătușezi din propriile lanțuri.

Iubim, iar fericirea își face cuib în sufletele noastre. Apoi, dintr-o dată, ea lasă cuibul gol, iar golul începe să doară. E aceeași poveste de fiecare dată. Întotdeauna nouă și întotdeauna veche.
Ne trezim deodată goi, iar golul acela se umple treptat cu amarul întrebărilor „De ce?”, „De ce mie?”, „De ce acum?”, „De ce?”. Am simțit-o fiecare în parte. O durere ce nu poate fi explicată în cuvinte, durerea unui gol. Aproape pentru toate durerile există un remediu rapid și eficace. Pentru această durere, însă, remediu nu este decât timpul. El face și desface, îți dă și îți ia, te rănește și te vindecă.

Doar timpul îți dă răgazul pentru a-ți aminti cum să zâmbești după ce ai pierdut și te-ai pierdut. Iar într-o dimineață oarecare, vei ști cum să zâmbești. Într-o zi, nu o să mai doară. Pur și simplu. Te vei trezi și va fi trecut.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ZLwOrztzp14

Iustina Ţalea

13 răspunsuri la „Într-o zi, nu mai doare”

      1. Nu,Iustina,eu iti multumesc.Daca nu erau randurile tale care sa ma inspire…Ma bucur ca a placut,ca e minunat…asta este satisfactia mea si rasplata pentru timpul care nu a fost irosit in van.Felicitari si tie pentru tot ce faci ,pentru tot ce scrii ,care se potriveste „ca o manusa”multor suflete.Wekeend minunat,Iustina!Te imbratisez cu drag…Fulg de nea

  1. Se poate sa uiti o persoana, chiar daca ai iubit-o mult… Cum? Simplu! De astazi te uiti in oglinda, iti spui ca nu te merita si ca vei intalni pe altcineva, care chiar te va face fericita… Si fii in asteptare! Ai grija de tine, zambeste, pentru ca nu stii cine s-ar putea indragosti de tine. Lasati in urma trecutul, nu-i mai acceptati gandurile, caci va sinucideti singure cu ganduri toxice. Viata e frumoasa si e plina de baieti minunati! Cutati-i, descoperiti-i, doar ca nu le sariti in gat. Subtil va puteti arata sentimetele. Acum regret enorm ca mi-am pierdut sanatate si clipe care puteau fi minunate, printre lacrimi care mi le storceam de bunavoie si nesilita de nimeni… Eram proasta, clar! Bine ca m-am desteptat! Si mai iubeam cu atata ardoare un urat si un afemeiat. Acum l-am intalnit pe barbatul adevarat, care ma face DOAR sa zambesc! Nu uitati: „Diferenta dintre o zi buna si una proasta, este doar atitudinea noastra!”

    1. Nu ai de ce sa suferi si sa tanjesti dupa cineva care nu te vrea! Pur si simplu e ok sa lasam egoul (daca il avem) sa isi faca loc si sa ia atitudine!

  2. Usor de spus ”atitudinea noastra ” nu e vorba numai de atitudine ,depinde de cat de adanca este rana ,daca nu ai lasat timp s-o vindeci , zambetul pe care l-ai afisa ar fi o schimonoseala . Schimbarea vine atunci cand ai reusit sa sa inlocuiesti cu ceva , tristetea, singuratatea , iubirea furata .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *