Jocurile Foamei, de Suzanne Collins

jocurile_foamei_obsesia

…astfel am pătruns într-o nouă lume, interesantă într-un mod aparte. Jocurile Foamei este noua mea serie fantasy preferată! Primele două volume, Jocurile Foamei și Sfidarea mi-a furat două nopți și o zi întreagă, în care pur și simplu nu le-am putut lăsa din mână. Lectura este atât de interesantă, descrierile sunt atât de precise încât am simțit că sunt și eu acolo, că fac parte din aventura fantastică.
Katniss este un personaj complex, o femeie în devenire și totuși cu un caracter puternic deja format, curajoasă și tenace, cu un spirit de observație și o viteză de reacție ieșite din comun.
Pe parcursul întregii acțiuni, care nu te lasă deloc să te plictisești, treci de la agonie la extaz, de la bucurie la tristețe și îngrijorare, de la singuranță pe marginea prăpastiei.

Terminând de citit volumul 1 mă întrebam cu ce m-ar mai putea surprinde cel de-al doilea. Dar a reușit să o facă. Am savurat cartea din scoarță în scoarță ca pe o prăjitură extrem de delicioasă. Și nu pot decât să aștept cu nerăbdarea unui copil care își dorește o anume jucărie, nu orice jucărie, să găsesc cât mai repede volumul 3 al acestei minunate povești despre prietenie, iubire și supraviețuire.

P.S. După ce am terminat de citit vol 1 am văzut și filmul ecranizat după acesta și pot spune că sunt mulțumită. Deși au fost mici schimbări în scenariu, iar anumite lucruri s-au omis, în 2 ore și jumătate consider că acțiunea romanului a fost respectată în mare proporție, iar actorii au reușit să redea emoția pe care eu am trăit-o parcurgând fiecare rând, fiecare durere și fiecare bucurie.

O recomand cu tot dragul și aștept părerile celor care au citit-o deja și a celor care o vor citi!

Cei curioși le găsesc aici.

Daca ti-a placut acest articol, te invit sa te abonezi la newsletter si sa intri in comunitatea Momente in viata.

13 Comments

 1. am vazut doar filmul si m-a impresionat foarte moolt si as vrea sa stiu de unde pot face rost de carte..

  • Irina, eu le-am imprumutat de la biblioteca. Daca vrei sa le cumperi la sfarsitul articolului (acolo unde scrie „Cei curioși le găsesc aici.”) am lasat link catre o librarie online unde gasesti pachetul cu toate cele 3 volume.

   • multumeesc

 2. Te iubesc, Carmen! Sunt fericita,pentru ca am avut sansa, sa te cunosc!

 3. Eu nu te iubesc dar pot spune acelasi lucru ,ca sunt fericit ca te cunosc……Carmen :))

  • Mai oameni buni care Carmen?? :))

   • Offf mai Iustina…..cineva te-a botezat iar eu nu am facut altceva decat sa glumesc un pic !!Scuze….Sa ai un week-end frumos si plin de soare Car….opss…..Iustina. :)

    • Chiar am crezut ca si tu tot de Carmen ma stii… :)))

 4. Le gasiti toate 3 pe elefant.ro la 50 lei. Sunt scumpe in link-ul indicat de tine. :)

 5. Si mie mi-a placut foarte mult seria „Jocurile foamei”. Daca ti-a placut iti recomand si Divergent sau Labirintul

Trackbacks/Pingbacks

 1. Suzanne Collins – Jocurile Foamei | Biblioteca Ienachita Vacarescu - [...] sursa: http://momenteinviata.ro/jocurile-foamei-de-suzanne-collins/ [...]

Lasă un răspuns

Citește articolul precedent:
Sunt frumoasă!

Pentru că iubesc şi pentru că sunt iubită. Pentru că iert. Pentru că atunci când e nevoie de ajutor sunt...

Închide