Legături bolnăvicioase

Suntem atât de egoiști. La un anumit nivel suntem extrem de egoiști. Pentru că nu lăsăm să plece oamenii pe care nu îi putem iubi pe de-a-ntregul. Din nu știu ce motive egoiste, superficiale, inconștiente nu ne putem rupe de ei. Sau poate că-i iubim, dar nu suficient sau e o altfel de iubire, ciudată, complicată și diferită de tot ce pare „normal”. Și nu te îndepărtezi niciodată suficient de mult, nu îți iei o distanță sigură, definitivă ci continui să faci un pas înapoi, pentru ca mai apoi să faci alți câțiva în față, rămânând în același perimetru.
Sau poate că nu e vorba de egoism, ci de o nevoie sufletească de care nu ești conștient, dar căreia îi simți lipsa acut, permanent. Și nimeni nu poate înțelege, nici măcar tu însuți. E mereu ceva, altceva. E mereu nou și totuși același. E străin și totuși familiar. E ceva al tău și totuși nu-ți aparține. E tot și e nimic.

Sunt legături pe care nu le înțelegem și pe care le acceptăm cu greu. Probabil că învățam să trăim cu ele, iar absența lor ne sfâșie. Devin o parte din noi și ne simțim incompleți atunci când suntem în pericolul de a le pierde. Și nu renunțăm. Luptăm pentru a le păstra în viața noastră, așa, ciudate, complicate și egoiste cum sunt.
Sunt legături pe care le sufletul le țese fără să ne dăm seama, și pe undeva, ele devin indestructibile și unice.
Sunt acele legături care trec toate testele: ale timpului, ale oamenilor, ale destinului…

© Iustina Ţalea

8 răspunsuri la „Legături bolnăvicioase”

  1. sa fie oare legaturile karmice?!…ar zice astrologii
    PS si eu ma lupt cu o astfel de legatura…am nevoie de rabdare , multa rabdare pentru a trece si aceasta perioada din viata mea!!

  2. Legaturile astea bolnavicioase ne fac sa fim ceea ce suntem astazi. Egoismul reprezinta nevoia de a nu fi singur…in cazul de fata.

  3. eu am inteles ,tirziu dar am inteles ,egoismul ne caracterizeaza si ne place sa ne jucam si sa riscam si nu ma refer la …a trada …ptr ca nu am fost si nici nu am sa fiu vreodata …dar m-am jucat si sufar de ceva ani buni si nu stiu daca aceasta rana se va inchide vreodata …viata merge inainte ! complimenti Iustina ai reusit sa transpui aceste sentimente si trairi perfect …si sa nu uitam niciodata sa zimbim si sa invatam din toate greselile vrute sau mai putinnevrute!

  4. Aceasta Boala se numeste „adictie de dragoste” (love addiction)
    Este o dragoste care este daunatoare corpului nostru la to ate nivelele: psihic, emotional , spiritual and fiziologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *