Legea contrastelor

a139a288735f006e42100b9c9cedc5f1

Hinduşii istorisesc povestea unui fermier care a găsit într-o zi un cal frumos pe proprietatea sa.
–   O, ce noroc! Spune vecinul său, bătând din palme.
–   Cine poate să vadă suficient de departe în viitor ca să spună ce e cu adevărat un noroc? Răspunde fermierul.
Într-adevăr, de îndată ce fiul fermierului încăleca pe cal, animalul îl azvârle la pământ, iar băiatul îşi rupe piciorul.
–  O, ce ghinion! Îl compătimeşte vecinul.
–  Cine poate să vadă suficient de departe în viitor ca să spună ce e cu adevărat un ghinion? Oftează fermierul, îngrijindu-şi fiul rănit.

În aceeaşi zi, mai târziu, un tiran însoţit de armata să trece în marş prin regiune, luând tot ce poftesc de la ţărani şi obligându-i pe toţi tinerii zdraveni să se înroleze. Dar pe băiatul fermierului îl lasă în pace, din cauza piciorului rupt.
A doua zi, tiranul şi toată oştirea lui sunt răpuşi într-o bătălie cumplită.
–  Ce noroc că fiul tău a fost cruţat! Declară vecinul.
Fermierul se mulţumeşte să zâmbească.

Povestea ne spune două lucruri. În primul rând, important nu e ceea ce ţi se întâmplă în viaţă, ci felul cum priveşti ceea ce ţi se întâmplă, perspectiva pe care o ai. În al doilea rând, important e cum priveşti un lucru în comparaţie cu altul.

Sau poate adevărata lecţie este “Lucrurile se pot înrăutăţi oricând!” . Einstein a numit asta “legea relativităţii”. Noi o numim “legea contrastelor.”

Legea contrastelor spune că nu vedem lucrurile şi întâmplările aşa cum sunt ele cu adevărat, ci prin raportarea la alte lucruri şi întâmplări. Pentru o mână caldă, apa călduţă pare rece. Pentru o mână rece, aceeaşi apă pare caldă.

*autor necunoscut

3 răspunsuri la „Legea contrastelor”

  1. Interesant , nu ?! buna istoria … Nu stii niciodata ce te asteapta dar poti intui anumite situatii. Bine,nteles ar fii fost de preferat ca omul sa nu se accidenteze si nici armata de navalitori sa nu treaca prin zona. Dar … nu e asa cum ne alegem noi , citeodata. Am avut si eu parte de multe intimplari care m au pus in situatii limita in care trebuia sa aleg cit ai bate din palme. Uneori a m facut alegeri potrivite , alteori viata m a purtat pe drumuri intortocheate.Dar ceea ce parea un drum inchis s a dovedit o solutie de neichipuit… Am intilnit oameni care mi au spus anumite lucruri acestea devenind realitate cu toate ca nu am crezut initial.Daca stau bine si ma gindesc anumite trasee in viata au legatura cu ceva dincolo de vointa noastra si e f posibil ca nu noi sa controlam situatiile. De fapt mi s a dovedit de f multe ori ca exista „calauze” aparent nevazute dar care si fac simtita prezenta..iar acest mediu virtual iti poate aduce surprize ca si n realitatea cotidiana.

  2. „Cine poate sa vada suficient de departe in viitor…” E un subiect care naste contradictii oricind. Argumente fiind atit pro , cit si contra. Vot veni destui care sa spuna ca viitorul nu poate fii aflat de nimeni…Eu n as fii asa sigur. Am trait situatii in care lucrurile s au dovedit ca pot fii accesate//// poti accesa probabilitati de viitor…Nu asa cum si ar inchipui unii intr un glob de cristal sau in carti de tarot (parca asa le spune…). Exista persoane cu capacitati f dezvoltate carora li se releva lucruri…chiar pe internet isi prezinta citiva viziuni . Vei fii uimita sa aflii ca se stiu deja coordonate posibile…Oamenii au impresia ca sunt centrul universului ca Universul s a creat ptr ei. O mare eroare…mi apalcut o farza dintr un interviu recent care la m citit in care un ufolog cu experiente f grele spunea ca ” Anumite rase si entitati extraterestre calatoresc in timp asa cum noi ne urcam in masina sa mergem la magazin..”De fapt ceea ce noi cronometram ca „timp”e posibil sa n’ aiba nici o legatura cu asa ceva… adevaratul TIMP sa fie dincolo de atmosfera terestra si nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *