Lipsă

large

În zilele importante din viața noastră lipsa oamenilor care contează, a celor care fac diferența, a celor pe care îi iubim se simte mai mult ca niciodată. E golul acela nevăzut, dar palpabil. E sentimentul acela de incomplet, de singur, de neîmplinit.
Fiecare om e important și te poate face să te simți extraordinar, dar niciunul nu se va potrivi în locul celui care nu este lângă tine atunci, atunci când ar trebui să fie.

Sărbătorile sunt un moment minunat, așteptat un an întreg, iar absența cuiva în această perioadă e mai mare ca oricând indiferent câți alți oameni dragi ai în jurul tău, indiferent dacă zâmbești și te simți bine. Golul e acolo. Nevăzut, dar palpabil.

Iustina Ţalea

9 răspunsuri la „Lipsă”

 1. „Fiecare om e important și te poate face să te simți extraordinar, dar niciunul nu se va potrivi în locul celui care nu este lângă tine atunci, atunci când ar trebui să fie.”

  Asta spune pretenția când lipsește recunoștință.

  Pretenția susține ce ar trebui sa fie și ce nu.
  Recunoștință se bucura de orice și oricine se întâmplă să fie prin preajma. Iar când trăiești feelingul recunoștinței sentimentul lipsei numai mai are locul.

  Recunoaște Iustina ca suna tare bine ce zic io pe aici.

  Sau lipsește mămica așa mult? 🙂

  1. Ce sa zic Flaviu… tot ce pot sa recunosc este ca a devenit un fel de obicei sa ma contrazici. Nici eu nu sunt de acord cu tine de data asta. Daca simti ca iti lipseste cineva nu inseamna ca nu esti recunoscator pentru prezenta celorlalti. Confunzi putin lucrurile, chiar daca ti se pare frumos ce spui tu… 🙂
   Si, da, imi lipseste „mamica” asa mult. SI as fi apreciat mai mult lipsa ironiei din partea ta. Se gasesc destui care sa faca asta. Nu as fi vrut sa o faci si tu.
   In rest… toate cele bune! Macar tu sa fii recunoscator daca altii stau atat de prost la capitolul asta… 😉

   1. Departe de mine orice urma de ironie la adresa lipsei care o simți pt mama ta.

    Scuzele mele sincere dacă așa s a înțeles. 🙂

 2. Te am judecat rapid și superior.
  Greu mă suport în astfel de momente dar sper sa o faci tu mai rapid ca mine.
  Trimite i un pupic mamei tale si de la mine când ai ocazia. Și … sper sa o ai cât mai curând.

  1. Same here. Probabil ca nici eu nu sunt o companie prea placuta pentru a purta o discutie. Nu sunt deloc in apele mele in ultima vreme. Cred ca astept sa se termine odata cu toata nebunia asta a sarbatorilor. Sau poate ca astept noul an, dorindu-mi cu nerabdare sa incep acest nou capitol. Tocmai am terminat de scris ceva in legatura cu asta, dar nu-l voi publica acum. Sper ca citindu-l, atunci cand va fi momentul, ma vei intelege macar un pic. Si nu ma vei judeca prea aspru.

   White flag? 😀

 3. Cred ca sentimentul il cunosc doar cei care le lipseste cu adevarat cineva, dintr-un motiv sau altul, nu cred ca motivul conteaza. Golul e inlocuit de gandul ca le este bine acolo unde sunt..
  O seara frumoasa

 4. Ai dreptate Iustina. Ne bucuram de prezenta, in clipele importante, persoanelor de linga noi dar….cand lipeste acel Cineva ,care ti-o doresti atat de mult linga tine,totul devine anost.E sufletul gol,privesti in neant si vezi doar pe cine vrei tu ,dar fizic nu. Doare si doare atat de rau:((.Legile umane sunt scrise dar legile inimii cine le asculta?? O semnatura pune stapinire pe o persoana sa apartina altcuiva decat ii cere inima. Esti blamat, aratat cu degetul cati nu sunt oare in situatia asta??? Unde e dreptatea umana? Unde e dreptatea inimii, a sufletului?? Purtam, unii, o povara greu de dus dar o” povara” la rindul ei dulce pentru ca acolo e Cineva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *