Mă sinucid altă dată, de Kerstin Gier

ma-sinucid-alta-data_1_fullsize

 

Cred că este pentru prima dată când citesc o carte care face din acest subiect – sinuciderea – ceva amuzant. Probabil că fiecare dintre noi a ajuns la un moment să aibă impresia că viaţa sa e ratată. Evident, nu ne-am gândit şi la varianta de a încheia socotelile cu aceasta, aşa cum face Gerri. Ea ia hotărârea de a se sinucide, iar înainte de asta trimite scrisori de adio tuturor persoanelor din viaţa ei… oameni care au dezamăgit-o, care au desconsiderat-o, care au influenţat-o şi au condus-o pe acest drum închis. Dar printr-o potrivire a sorţii, figura nu-i iese aşa cum o plănuise, aşa că ea rămâne în viaţă, iar scrisorile ajung la destinatarii lor.

Mi-a plăcut umorul cu care este scris romanul, mi-a plăcut personajul Gerri şi m-am regăsit de câteva ori în felul său de a fi. Mi-a plăcut modul în care este alcătuit şi conceptul, în general. Până la urmă, ideea acestuia este că viaţa, oricât de dificilă ar fi ea, merită trăită. Sinuciderea nu este o soluţie, iar adevărul, oricât de dur ar fi, trebuie mărturisit la timp.

A ţine în suflet toate nemulţumirile pe care le ai cu privire la familie, prieteni sau oameni oarecare sfârşeşte prin a te distruge pe tine însuţi. Două citate mi-au plăcut în mod deosebit, ambele fiind extrase din scrisoarea mătuşii Hulda către Gerri:

„Nu trebuie să te mulţumeşti niciodată cu lucruri de mâna a doua, niciodată. Încearcă să capeţi ceea ce te mulţumeşte, căci altfel vei fi nevoită să te mulţumeşti cu ceea ce capeţi.”

si

11178610_958015340896871_702884535_n

 

Vă recomand cu drag cartea, pe care o puteţi găsi redusă pe Elefant.ro – http://bit.ly/1HiAADH

Un răspuns la „Mă sinucid altă dată, de Kerstin Gier”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *