Multumesc pentru prietenie!

De multe ori în viața mea m-am întrebat dacă am cu adevărat prieteni. Genul de prietenie despre care citești cu plăcere într-o carte, genul de prietenie pe care îl vezi pe micile sau pe marile ecrane și la care, evident, visezi și tu, genul de prietenie pe care îl vezi la alții, dar de care tu n-ai avut încă parte. Genul de prietenie… pură. Fără interese, fără ascunzișuri, fără reproșuri.
M-am păcălit de multe ori. Oamenii au încetat la un moment dat să îmi mai zâmbească sincer și au început ușor, ușor să se îndepărteze. Apoi să-și ceară scuze. Să-mi spună că le-a fost dor. Că au fost prea ocupați cu treburile lor ca să-și mai îndrepte gândurile către mine. Că orgoliul le-a fost prea mare ca să facă primul pas după o discuție copilărească. Și am iertat. De „€œn” ori m-am făcut că nu văd, că nu aud. Mi-am înăbușit gânduri și sentimente doar pentru a salva o prietenie.
Apoi, am realizat că nu trebuie să lupt doar eu. Că o prietenie nu presupune uitare, lipsă de timp sau orgoliu stupid.
Și mi-am dat seama de toate astea pentru că am întâlnit oameni care mi-au arătat ce înseamnă cu adevărat prietenia. Oameni calzi, oameni care sunt frumoși pe dinafară pentru că au un suflet minunat, oameni pe care îi cunosc de ceva timp și chiar mi-au fost alături în momentele cele mai dificile și oameni pe care nu îi cunosc de foarte mult timp, dar care mi-au lăsat senzația plăcută că ne știm de-o viață.
Căci prietenia nu înseamnă un număr de ani petrecuți împreună.
Prietenia înseamnă ca la miezul nopții sau în zorii zilei, când un prieten are nevoie de ajutor, fugi într-acolo. Înseamnă să poți povesti ore întregi fără să te simți incomod și fără să te simți în plus.
Prietenia înseamnă să nu înfrunți viața de unul singur. Să știi că undeva, aproape de tine, se află un om sau mai mulți în brațele cărora poți alerga și de bucurie și de tristețe.Iustina T. ©

 

Un răspuns la „Multumesc pentru prietenie!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *