Ne suntem datori să luptăm!

gfd

Luptă! Luptă! Luptă!
Asta-mi spun de fiecare dată când cad. Şi lupt. Şi mă ridic. Până la urmă mă ridic deşi la un moment dat îmi pare că e bine acolo jos, e linişte, nu mai aud zgomotul lumii. Văd gesturi disperate şi frunţi încruntate care îmi vorbesc, dar nu mai aud nimic. E linişte.
Parcă aş vrea să mă mai odihnesc niţel. Am obosit. Să tot cad, să mă ridic, apoi să îngenunchez iarăşi şi iar să fac eforturi pentru a  învinge. Pentru că luptele pe care le port cu mine însumi sunt cumplite. Mă seacă de energie, de viaţă, de mine. Iar oamenii nu-mi întind nici o mână, dimpotrivă. Ei îmi zdrobesc sufletul deja căzut la pământ. Pentru că eu cred în ei, în oameni. Naivitatea e o boală greu de dus, oameni buni. Nu te vindeci niciodată de ea pentru că tu crezi. Îi crezi. Şi crezi în ei până la ultima bătaie a inimii. Iar ei te dezamăgesc. Îţi spun „Nu” când vrei să auzi „Da” şi invers. Pleacă atunci când tu îţi doreşti ca un nebun ca ei să rămână. Îţi ucid vise, retezându-le aripile şi-aşa fragile. Te fac să te simţi vinovat pentru greşeli pe care nu le-ai făcut şi în loc să îţi şteargă urma unei lacrimi de pe obraz ei dau naştere la o alta pe celălalt.

Sunt lupte greu de dus acelea în care cel ce trebuie recuperat este chiar sufletul tău. Dar suntem obligaţi să le ducem. În viaţa asta uneori atât de crudă suntem obligaţi să fim puternici şi să ne învingem propriile greşeli, propriile pierderi, să ne învingem regretele şi orgoliul.
Suntem obligaţi să păşim cu demnitate chiar şi cu genunchii juliţi, plini de praf şi de sânge.
Suntem noi împotriva. Noi împotriva vieţii, noi împotriva celorlalţi, noi împotriva noi înşine.

Şi uneori vom câştiga, alteori vom pierde. Dar ne suntem datori să luptăm şi să mergem mai departe!
Întotdeauna.

© Iustina Ţalea

 

15 răspunsuri la „Ne suntem datori să luptăm!”

 1. Asa este, „ne suntem datori sa luptam si sa mergem mai departe”. Daca ne vom incuraja, spunandu-ne acest lucru, vomr eusi aproape intotdeauna.

 2. Salut scumpa!nu pot sa scriu fara sa iti multumesc inca o data ca existi…esti atit de minunata si ai asa un dar de la Dumnezeu sa ungi sufletele cazute precum un balzam ce alina durerile.Lupta lupta lupta….imi spun si eu de fiecare data desi sunt secata de puterere…

 3. am descoperit de curand ”momente in viata” ; ma aflu in plina lupta cu durerea provocata de cel pe care il credeam partenerul de viata , de cel in care aveam incredere oarba ; gestul lui mi-a naruit toate visele, sperantele, m-a aruncat in bratele deznadejdei ,tristetii ; si eu sunt acolo jos…si plang…incerc sa ma ridic dar nu pot…am avut multe incercari in viata, am fost ingenunchiata de multe ori , m-am ridicat …nu stiu daca mai puternica …dar ranita si niciodata pe deplin vindecata am continuat sa infrunt provocarile unei existente de multe ori nedrepte ; acum insa doare, doare,doare!!! atat de tare incat am ajuns sa-mi fie mila de mine …mila… cea mai rea partenera ; vreau sa ma ridic….AJUTOR!!!

  1. Ai incredere in tine Alma! Cu totii am fost acolo jos si am stat uneori mai mult, alteori mai putin. Stai cat ai nevoie, apoi invinge-ti dezamagirea si tristetea si continua! Te imbratisez cu sufletul si iti doresc numai bine!

  2. „Când o ușă a fericirii se inchide, alta se deschide, dar de multe ori ne uităm atât de mult la ușa închisă incat nu o vedem pe cea care tocmai sa deschis pentru noi”……incet ,raniti ,trebuie sa gasim puterea sa mergem mai departe !

  3. Alma , stiu cum e cand traiesti dezamagirea data de cine te asteptai mai putin. Cand esti la pamant si simti ca viata ti se scurge si-ai vrea sa te ridici sa poti sa-ti strigi durerea…si lacrimi nu mai ai ! Cand trebuie sa pari tare si sa zambesti doar pentru cei din jur, cu toate ca sufletul iti plange . Alma, nu lasa durerea sa-ti distruga sufletul, e pacat ! Ai sa -ti dai seama dupa ce vei trece de asta ca nu s-a meritat . Nu spun ca ai sa depasesti usor aceasta perioada dar, cum spunea cineva, „atunci cand esti trist priveste cerul si vei vedea , ca dincolo de nori e soare-ntotdeauna !” si as adauga eu, ca dincolo de nori Dumnezeu stie, te iubeste si te va ajuta ! Nimic nu-i intamplator, chiar daca noi vom intelege asta mai tarziu . Dar , nu esti singura ! Roaga-te doar ! Dumnezeu e singura certitudine, EL nu te va dezamagi niciodata !

  4. Draga mea te inteleg perfect! Stiu si simt cat iti este de greu.Crede-ma ca aici, acum in Romania este foarte greu sa fii fericita. Eu am o casnicie de 18 ani si am descoperit ca nimic nu mai e din ceea ce a fost. Nu am descoperit ca ma inseala dar am sesizat ca am devenit doi straini.Draga mea si totusi m-am hotarat sa lupt. Am inceput sa ma revolt , sa mi strig durerea. Pana acum am tacut dar nu o voi mai face. In fiecare zi ma trezesc trista dar ma gandesc ca sunt mii si milioane de oameni mai tristi decat mine care si-au pierdut si speranta! Fii tare draga mea si gandeste-te ca dupa furtuna iese mereu soarele si, daca nici asta nu e de ajuns sa-ti dea putere, gandeste-te ca sunt oameni care in timp ce tu plangi pentru un barbat care nu te merita ei se lupta pentru a mai trai macar o zi!

 4. Ai scris un articol motivational din multe puncte de vedere. Indiferent prin cate greutati trecem, mereu este bine sa fim constienti ca urmeaza ceva bun si ca tot ce se intampla este pentru un scop maret.

  O zi frumoasa tuturor.

 5. Chiar am avut o zi din acelea care te coboara jos de tot si aveam nevoie de cuvintele astea!Multumesc! Si da ar trebui cand avem o zi proasta sau un moment de cumpana in vietile noastre sa ne gandim la lucruri marunte care ne fac fericiti, si sa fim tari sau macar sa incercam din rasputeri! Viata ne da tuturor o adoua sansa Alma!

 6. avem momente cind ne ridicam , avem momente cind cadem jos… dar am asa o intrebare… cei de facut cind teai ridicat la asa un nivel , ca in jurul tau nu vezi nici o fiintsa vie nu mai spun de umană… cind ceia ce tu spui… nimeni nu te intselege… cint tu pur si simplu ai obosit sa fii tare , sa zimbeshti , sai intselegi pe totsi si nimeni pe tine… , sai ajutsi pe totsi dupa care in semn de multsumire… ei dispar fara urma din viatsa ta… cum sa fii in cazul dat ??

  1. avem momente cind ne ridicam , avem momente cind cadem jos… dar am asa o intrebare… cei de facut cind teai ridicat la asa un nivel , ca in jurul tau nu vezi nici o fiintsa vie nu mai spun de umană… cind ceia ce tu spui… nimeni nu te intselege… cint tu pur si simplu ai obosit sa fii tare , sa zimbeshti , sai intselegi pe totsi si nimeni pe tine… , sai ajutsi pe totsi dupa care in semn de multsumire… ei dispar fara urma din viatsa ta… cum sa fii in cazul dat ??. Ma intreb mereu dc noi trebuie sa suferim toate astea pt ce?…viata merge inainte trebuie sa luptam pana la capat.O zi superba sa av:)

 7. „naivitatea e o boala greu de dus . nu te vindeci niciodata de ea, pentru ca tu crezi.” adevarat 100%. nu stiu cand o sa ma trezesc la realitatea pe care o traiesc …nu pot inca sa reusesc sa inteleg omul , tot ii mai dau crezare , din pacate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *