„Nesecrete”

„Secretul tău e în siguranță!” – Pe naiba! Nu va fi deloc în siguranță!
Oamenii nu știu să țină secrete. Nu știu sau nu vor. Sau sunt extrem de puțini cei care o fac, dintr-un profund sentiment de prietenie, devotament sau din cauza unei conștiințe extrem de zgomotoase. Iar atunci când „vai, mi-a scăpat” se vor scuza spunându-ți senini și împăcați că motivul pentru care l-au împărtășit este chiar calitatea lor de „ne-ipocriți”.
Hm… ipocrizia! Atât de prost înțeleasă…

Astfel am învățat că e bine să-ți ții gura cu privire la lucruri foarte intime sau temeri personale. Chiar și atunci când, împins de cele mai bune intenții, vrei să avertizezi pe cineva în privința cuiva, mai bine taci. Prima persoană care va afla va fi chiar cea în privința căruia l-ai avertizat. Taci și atunci când știi că adevărul va fi unul supărător, care-l va coborî pe celălalt de pe un piedestal imaginar. Continuă-ți drumul liniștit că altfel va ploua cu bolovani!

Da, mai bine ține-ți gura. Într-o zi, toate acele secrete pe care le credeai bine păstrate se vor întoarce împotriva ta cu o viteză de neînchipuit, lovindu-te din plin în măruntaiele sufletului!

© Iustina Ţalea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *