Nostalgii

muzica-anilor-90-700x465

Am fost un copil fericit. Și cred că lipsa tehnologiei avansate mi-a făcut copilăria atât de frumoasă. Petreceam mult timp afară, iar „Țară, țară vrem ostași”, „Șotron”, „Fete, filme și băieți…” și multe altele erau jucăriile mele. Port și acum pe genunchi și pe coate, cu mândrie, semnele acelor zile de vară petrecute sub soarele ceva mai blând.
Și părinții. Și bunicii. Da, și ei mi-au făcut copilăria minunată. Pentru că și-au făcut întotdeauna timp pentru mine și pentru că nu mi-au umplut viața cu munți de jucării, ci cu multă afecțiune.

Fac parte din „Generația cu platforme” sau ” Generația Atomic Tv”, generație care asculta cu nesaț Andre, Body&Soul, Blondy, Animal X, 3SE, Candy sau Britney Spears, Christina Aguillera, Spice Girls, Blue, N’Sync, Backstreet Boys și mulți alții. Uneori îi readuc și în prezent și îi ascult cu aceeași plăcere cu toate că unele versuri sunt de-a dreptul caraghioase. Toate astea alcătuiesc comoara acelor ani ai copilăriei fericite.
„Generația cu platforme” a fost generația prietenilor buni, a primului sărut primit destul de târziu, a obrajilor rumeni și a oracolelor. Generația lui Sailor Moon și a gumei Turbo, a posterelor din reviste lipite pe pereți, a casetelor și ale cărților cu „Povești nemuritoare”.

Farmecul de-atunci s-a păstrat bine în sufletul meu. Și educația primită la fel. Am fost învățați să fim respectuoși, să spunem „Vă rog” și „Mulțumesc”, să fim cinstiți și buni.
Adolescenți fiind, poate că arătam caraghios cocoțați pe acele platforme butucănoase, și nici cu codițele alea afro nu ne stătea grozav. Pantalonii evazați e posibil să nu ne fi avantajat pe toți. Dar eram senini. Sufletul nu ne era încă încărcat de mizeria lumii. Râdeam colorat și eram niște luptători neînfricați. Eram învingători. Mereu.

Oamenii mi-au luat și îmi vor lua multe, însă copilăria din suflet nu mi-o vor putea răpi nicicând.

© Iustina Ţalea

P.S. Mulțumiri unui cititor nemulțumit de muzica acelor ani pentru porția de inspirație! 😉

3 răspunsuri la „Nostalgii”

  1. Ca bine zici…
    M-am regasit in fiecare cuvintel spus, dar ai mentionat ceva, ceva de care eu nu am avut parte din pacate si anume de bunici. Frumoasa generatie, frumosi ani1…

  2. Hihi, si eu, si eu fac parte tot din aceeasi generatie… :>
    Multumesc baietilor de la 3SE, datorita lor vad altfel dragostea.

    Ce mai faci? Totul bine? >:D<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *