O dragoste adevărată

Era o dimineaţă aglomerată la cabinet când, în jurul orei 08:30, intră un domn bătrân cu un deget bandajat. Îmi spune imediat că este foarte grăbit căci are o întâlnire fixată pentru ora 09:00. L-am invitat să se aşeze ştiind că avea să mai treacă cel puţin o jumătate de oră până să apară medicul. Îl observ cu câtă nerăbdare îşi priveşte ceasul la fiecare minut care trece.
Între timp mă gândesc că n-ar fi rău să-i desfac bandajul şi să văd despre ce este vorba. Rana nu pare a fi aşa de gravă. În aşteptarea medicului, mă decid să-i dezinfectez rana şi mă lansez într-o mică conversaţie.

Îl intreb cât de urgentă este întâlnirea pe care o are şi dacă nu preferă să aştepte sosirea medicului pentru tratarea rănii… Îmi răspunde că trebuie să meargă neapărat la casa de bătrâni, aşa cum face de ani buni, ca să ia micul dejun cu soţia.
Politicoasă, îl intreb de sănătatea soţiei. Senin, bătrânul domn îmi povesteşte că soţia, bolnavă de Alzheimer, stă la casa de bătrâni de mai bine de 7 ani. Gândindu-mă că într-un moment de luciditate soţia putea fi agitată de întârzierea lui, mă grăbesc să-i tratez rana, dar batranul îmi explică că ea nu-şi mai aduce aminte de 5 ani cine este el…
Şi-atunci îl întreb mirată: “Şi dvs.. vă duceţi zilnic ca să luaţi micul dejun împreună?“. Cu un surâs dulce şi o mângâiere pe mână, îmi răspunde:
“E-adevărat că ea nu mai ştie cine sunt eu, dar eu ştiu bine cine este ea“.
Am rămas fără cuvinte şi un fior m-a străbătut în timp ce mă uitam la bătrânul care se îndepărta cu paşi grăbiţi.
Mi-am înghiţit lacrimile spunându-mi în sinea mea: “Asta este dragostea, asta este ceea ce îmi doresc de la viaţă!… Căci, în fond, aşa este dragostea adevărată …nu neapărat fizică şi nici romantică în mod ideal.
Să iubeşti înseamnă să accepţi ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi şi ceea ce încă nu s-a întâmplat.”

Morala: 

Persoanele fericite şi împlinite nu sunt neapărat cele care au tot ce este mai bun din fiecare lucru, ci acelea care ştiu să facă ce-i mai bun din tot ceea ce au.
Viaţa nu înseamnă să supravieţuieşti unei furtuni, ci să ştii să dansezi în ploaie!!

* Autor necunoscut

This Post Has 10 Comments

 1. Cosmin Batica

  Asta este o adevarata dovada de dragoste. Neconditionata.

 2. Amalia

  M-a impresionat povestioara.De fiecare data cand o recitesc imi pune un zambet pe fata.

 3. Liliana

  Si eu am fost impresionata… pana la lacrimi, care mai de care grabita sa stinga caldura obrazului… oare de ce nu am zambit in schimb? Pentru ca este o poveste minunata, menita sa ne inspire pe fiecare dintre noi…

 4. Emanuel

  Minunat !!!..zicea Sf.Ioan Gura de Aur ca dragostea e o datorie vesnic neplatita :)…Desi am mai auzit aceasta istorioara de fiecare data mi se umezesc ochisorii cand il aud pe cineva spunandu-o sau o citesc :)…

 5. Emanuel

  cand aud pe cineva…*

 6. Klaudya

  ”The notebook” este filmul care v/ar impresiona ,in cazul in care nu l/ati vazut este o poveste de iubire superba,iar aceasta povestioara o gasiti acolo.

 7. Dorina

  Impresinant!Deosebit …..

 8. sorin69

  ,,Persoanele fericite şi împlinite nu sunt neapărat cele care au tot ce este mai bun din fiecare lucru, ci acelea care ştiu să facă ce-i mai bun din tot ceea ce au.
  Viaţa nu înseamnă să supravieţuieşti unei furtuni, ci să ştii să dansezi în ploaie!!,,…….superb , extraordinar de frumos …!!!

 9. Marusia

  Superb articol… mai rar asfel de momente… de persoane… 🙁

 10. SABIN

  BUNA ZIUA. SUPERB ACESTE CUVINTE SI AR TREBUI SA INVATAM DIN ACESTE CUVINTE SI SA INTELEGEM MAI MULT.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?