Oamenii au nevoie de oameni

Aș vrea să abordez un subiect care devine deseori motiv de dispută între cei care îl discută.
Unii oameni spun că noi suntem proprii noștri stăpâni, că destinul stă doar în mâinile noastre și că nu depindem de nimeni.
Alți oameni sunt de părere că în viață, independent de voința noastră, sunt momente în care depindem de alți oameni și asta pentru că sunt situații în care nu putem face totul singuri și momente în care starea noastră e frecvent influențată de atitudinea altora față de noi.
Eu fac parte din a doua categorie. Da, cred cu tărie că în această lume mare depindem inevitabil unii de alții, din foarte multe puncte de vedere.
Avem nevoie de iubire, de atenție, de tandrețe, de prietenie, de îmbrățișări. Pentru toate astea avem nevoie de alți oameni. Brațele noastre nu ne ajung în lupta cu singurătatea.
Și da, eu am nevoie de oameni. În viața mea, am nevoie de oameni pentru a „funcționa”. În ciuda clipelor în care ei, oamenii, ajung să mă obosească și să mă dezamăgească, eu am în continuare nevoie de ei.
Se poate spune că depind de alții? Da.
Tu poți spune că nu ai depins niciodată de nimeni? Că faci totul de unul singur? Că iubirea ta îți este suficientă pentru propria persoană și că nu mai ai nevoie de iubirea altora?
Să-mi fie cu iertare, dar nu cred! În schimb, cred în puterea cuvântului ÎMPREUNĂ! ツ

© Iustina Ţalea

 

9 răspunsuri la „Oamenii au nevoie de oameni”

 1. Frumos blog, frumoase rânduri. Felicitări pentru munca pe care o depui aici! Acum la chestiune…
  Nici un om n-a realizat nimic de unul singur pe lumea asta și cred că nici pe cealaltă (dacă o exista), deoarece se zice că și acolo trăim în funcție de faptele realizate în timpul vieții. Toți avem nevoie să ne simțim sprijiniți, iubiți, admirați, adorați, etc, să avem sentimentul de siguranță, de încredere ca „să funcționăm”…Suntem ființe sociabile, iar singurătatea nu e o opțiune pentru nimeni. Poate fi cel mult un moment în viața noastră. În fiecare zi văd oameni, tineri, băieți și fete, care atrag atenția asupra lor prin orice mijloc pot, în special pe rețelele de socializare. De ce o fac? Probabil că mulți dintre ei sunt fără vreun partener lângă ei sau se simt singuri în actuala relație și sunt mereu în căutarea acelui partener care vorba ta, să-i facă să funcționeze. În concluzie vrem, nu vrem, depindem unii de alții și eu cred că asta e un lucru firesc, doar suntem oameni, nu?

  PS: O mică sugestie. Abia am reușit să citesc ce-am scris, ți-aș sugera să modifici un pic tema blogului sau să o schimbi. Griul deschis pe fond alb nu e așa lizibil. În rest e ok. 🙂

  1. Multumesc pentru apreciere Ovidiu!
   Nu stiu ce se intampla, pana acum nu mi-a zis nimeni de aspectul asta. Mie imi apare negru pe fond alb si se vede foarte bine…nu cred ca e de la tema! O sa rog pe cineva sa verifice setarile alea in html, poate e ceva de acolo.

 2. Nu exista, sau cel putin nu am intalnit inca, persoana care sa nu fi avut vreodata nevoie de altcineva. Sa nu fi resimtit lipsa unei mangaieri, unui moment de tandrete, unor momente de ajutor moral … Nu putem exista fara a depinde de alte persoane. In fond, este in natura noastra, de vietuitoare. Asa dupa cum am scris si intr-un alt mesaj, urmaresc de fiecare data cand am ocazia, tot ceea ce scrii, Iulia. De fiecare data cu emotia cuvenita.

 3. ”Unii oameni apar în viaţa noastră ca o binecuvântare, alţii ca o lecţie.”…….Iulia :)) Sa ai un sfarsit de saptamana frumos !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *