Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea, de Agnes Martin-Lugand

oamenii-fericiti-citesc-si-beau-cafea_1_fullsize

Eu, o mare iubitoare de cărţi şi cafea, nu aveam cum să ratez titlul ăsta, nu-i aşa?!

Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea e numele cafenelei literare a lui Diane. Deşi povestea nu se învârte în jurul cafenelei, aceasta este un element central al romanului, care leagă cumva trecutul eroinei de viitorul pe care încearcă să şi-l clădească pentru a se vindeca.

Diane suferă o pierdere imposibil de imaginat. Soţul şi fiica sa îşi pierd vieţile într-un teribil accident, iar Diane cade într-o depresie profundă timp de un an. Apoi, decide să plece în Irlanda şi astfel să se distanţeze puţin de tot ce a însemnat pierderea ei. Ce va face acolo rămâne să descoperiţi singuri.

Este un roman micuţ, uşor de citit, perfect pentru o zi de duminică, de exemplu. Povestea lui Diane este o călătorie de regăsire a sinelui după o pierdere colosală, despre cum iubirea te face vulnerabil în faţa pierderii, despre cum tot ea te salvează când te crezi irecuperabil, despre voinţă şi putere şi despre speranţă – speranţa că există în noi resurse de care nu suntem conştienţi decât în momente de cumplită tristețe și care se dovedesc a fi salvarea noastră.

Recomand cu drag această carte, care poate fi găsită la Libris, în categoria Romane de dragoste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *