Oamenii și „hainele” lor

Mă gândeam astăzi la o asemănare: imaginați-vă șifonierul de haine și faceți o paralelă între acesta și oamenii din viața voastră.
Priviți în șifonierul plin de haine și sortați-le în alte categorii decât cele standard: puneți deoparte hainele care vă plac indiferent de anotimp, hainele pe care nu vă amintiți să le fi purtat vreodată, hainele care nu v-au plăcut, dar pe care dintr-o dată ați început să le purtați și hainele care stau mototolite prin șifonier pentru că nu vă mai atrag.
Apoi, faceți același lucru cu oamenii din viața voastră. Împărțiți în categorii: oamenii care v-au rămas alături indiferent de anotimp, oameni cu care nu v-ați înțeles niciodată, oameni cu care ați început cu stângul, dar alături de care drumul s-a dovedit a fi frumos și oameni care v-au dezamăgit și pe care i-ați îndepărtat.

Treceam prin revistă astăzi, aproximativ toate hainele pe care le am. Am constatat că am și acum lucruri pe care nu le-am purtat niciodată, lucruri pe care le port foarte rar, lucruri care nu mi-au plăcut deloc, dar pe care în timp, le-am redescoperit și nu le-am mai pierdut prin șifonier și lucruri care mi-au plăcut la început, dar pentru care mi-am pierdut interesul, iar acum le-am înghesuit într-unul din șifoniere.
Cam așa e și în viață. Întâlnim mulți oameni. Oameni cu care nu reușim să stabilim niciodată o conexiune, oameni cu care preferăm să ținem legătura, dar de la o oarecare distanță, oameni pe care i-am judecat greșit la început dar cu timpul am realizat că ne-am înșelat și oameni pe care îi credeam aproape, dar care s-au dovedit a fi, hăt, departe…

Sunt oameni pe care nici timpul, nici obstacolele, nici alți oameni nu au reușit să îi scoată din viața mea. La fel cum privind în șifonier, am hainele mele preferate, de care nu mă despart oricâte alte haine noi și frumoase mi-aș cumpăra.

Iustina T. ©

2 răspunsuri la „Oamenii și „hainele” lor”

  1. fiecare avem cate un sifonier ( inima ) , unde avem ceva vechi sau ceva nou , cateodata e mai plin sau mai gol , depinde de anotimp ( sentimente ) ,………si depinde de fiecare cum vrea si , cat vrea sa-l aibe de curat ..,, sifonierul „…!

    1. Uneori e necesar sa facem asta pentru a fi sinceri cu noi si pentru a putea privi altfel lucrurile…E necesar uneori sa facem curat pentru a nu pastra in suflet sentimente…dar si pentru a fi sinceri cu cei din jur…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *