Paralelă

Eu, la 27 ani, la botezul Evei. Tot eu, la 31 ani, la botezul lui Cezar.

Diferențe:
Stânga: machiajul profesional cu enspe mii de chestii și coafura mult prea elaborată, pentru care am pierdut cel puțin 3 ore, mi-a adăugat ani buni la vârstă. Să nu zic chiar 10, dar pe acolo…
M-am simțit și nu m-am simțit bine. Parcă nici de zâmbit nu mai știam să zâmbesc ca mine. Asta am constatat-o ulterior, uitându-mă la poze.

Dreapta: machiaj simplu, realizat de mine, în oglinda cu lumină „proastă” de la baia din dotare, presată de timp și de un Cezar înfometat, gata într-o jumătate de oră (maxim!). Am folosit doar fond de ten, rimel, eyeliner, blush și ruj. Buclele făcute într-un sfert de oră și pleoștite în următoarea jumătate de oră au întregit look-ul lejer și natural, care, zic eu, parcă mi-a mai și scăzut din ani.

Ideea e următoarea. De data asta nu mi-am mai dorit să arăt „perfect”. Mi-am dorit să fiu eu, femeia de zi cu zi, să mă recunosc, să zâmbesc natural, cu tot cu cearcănele din dotare, cu noile riduri din colțul ochilor, cu părul meu moale și imposibil de aranjat.
Am observat, și nu o singură dată, că simplitatea este cuvântul-cheie atunci când vine vorba de orice – machiaj, păr, vestimentație. Simplitatea și măsura. Știm deja că excesele atrag de obicei exact opusul a ceea ce ne dorim de fapt. Ce e prea mult nu e nici mai frumos, nici mai bun. E doar mai costisitor, din multe puncte de vedere.

Concluzia ar fi că ceea ce ne face să arătăm bine vine din interior. Spuneam mai demult și susțin în continuare că frumusețea e despre cum te simți și cum alegi să te raportezi tu la tine. Știți voi, chestia aia numită încredere în tine însuți. Nu o avem tot timpul și cred că tocmai de acolo vine și tendința asta către exces. Din nesiguranță și neacceptare. Din nefericire, nu tot timpul suntem mulțumiți de ceea ce vedem în oglindă. Uneori, oamenii din poze sunt niște măști. Măștile pe care le purtăm cu toții din dorința de a fi acceptați sau remarcați în societatea de consum.

La finalul zilei, în spatele ușilor închise, suntem aceiași noi, cei fără machiaje și fără îmbunătățiri. Și trebuie să fim ok cu versiunea asta a noastră.

Iustina Dinulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *