Pauza de ganduri

jeandelafontaine151300

Eva a adormit in sfarsit. Doar in momentele ei de somn mai am un pic de ragaz pentru mine sau pentru gandurile mele. Nu ma plang, a nu se intelege asta. Doar ca mi-e dor din cand in cand de mine, de cuvinte, de tacere, de…nu stiu nici eu prea bine. Cert e ca de multe ori simt nevoia sa scriu, dar nu-mi mai permite timpul, iar cand ea doarme, ca acum, am multe alte lucruri de facut. Concediul asta pentru cresterea copilului nu prea e concediu! :))

In noptile mele de nesomn ma gandesc la diverse aspecte ale vietii care ma framanta sau ma nemultumesc. Ultimul la care m-am gandit sunt…prietenii. Aia pe care nu ii mai am. Acum ma multumesc cu ideea de prietenie vizionand filme, caci in viata reala eu nu mai cred in ea – in prietenie. Sau poate ca nu am fost eu la fel de norocoasa ca altii si sunt omul fara prieteni adevarati. Am observat ca la multe alte aspecte lucrurile merg diferit la mine fata de cum merg la alti oameni. Poate ca e normal, poate ca nu toata lumea are parte de prietenie adevarata pe viata. Poate ca unii oameni nu sunt construiti sa fie prieteni, in timp ce alti oameni nu sunt facuti sa aiba parte de cei care sunt facuti pentru asta. Mi-am dat seama ca nu e usor sa intretii o prietenie, insa nu pare a fi nici atat de greu. Si totusi, nu toata lumea reuseste. Prietenii o iau deseori pe drumuri diferite din pricina distantei, a banilor, a altor oameni, etc.
Cine poate spune care e reteta unei prietenii reusite? In definitiv e bine daca reusesti sa gusti chiar si pentru o perioada scurta de timp un strop din cupa prieteniei. Nu regret pe nimeni, insa uneori recunosc ca imi pare rau de timpul investit in unele prietenii. Poate ca nu a fost in totalitate irosit, dar totusi…

Eva s-a trezit. Gandurile mele se opresc aici.
Cele bune sa se adune! 😉

4 răspunsuri la „Pauza de ganduri”

  1. Cred ca sunt oameni care vin, raman o vreme, apoi vine timpul sa plece. Drumurile se despart intr-un anumit punct, nici eu nu inteleg mereu de ce. Am avut parte de o singura prietenie adevarata care a durat 15 ani. Restul au fost si sunt doar amicitii.

  2. Frumos ma recunosc in cuvintele tale ..eu cred,simt ca prietenia nu exista, oameni in ziua de azi nu mai investesc in sentimente , majoritate dintre oamenii de linga noi privesc totul doar in folosul lor , traim intr-o lume moarta unde sinceritatea se pedepseste iar ipocrezia se rasplateste sunt total convinsa ca prietenia nu exista. O seara minunata suflet frumos.

  3. Nu sunt de acord ca nu exista prietenie. Am prietene din medii si cu pozitii sociale diferite, cu caractere diferite. Prieteniile au fost realizate in mai multe etape ale vietii mele. Subscriu ideii ca prieteniile vechi sunt mai trainice, unesc oarecum mai bine persoanele implicate, se descopera si-si impartasesc mai multe, evolueaza impreuna. Am o prietena cu care am fost vecina de bloc in copilarie, una din scoala generala, una din liceu si una din facultate. Sunt total diferite si le pretuiesc in egala masura, imi completeaza in mod fericit anumite momente din viata, chiar daca sunt perioade cand ne vedem/vorbim mai rar. Si poate va intrebati… da, e reciproc sentimentul. Am si amice, e altceva. Adevarata prietenie este intr-adevar rara, de aceea cei care o gasesc trebuie sa-i multumeasca lui Dumnezeu in aceeasi masura cu care trebuie sa o faca si cei pe care i-a protejat Dumnezeu de falsii prieteni! Va doresc doar prezenta unor oameni minunati alaturi! „Diamantul prieteniei adevărate va străluci şi în palma necazului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *