„Pe altarul dragostei îmi jertfesc egoismul, dar nu şi demnitatea.” – Victor Rechiţian

large

Pleacă din locul în care iubirea se înghesuie doar în sufletul tău. Iubirea ta nu va ajunge niciodată pentru amândoi oricât de mare ar fi ea.
Pleacă din viața celui care îți oferă doar locul doi. De ce te-ai mulțumi cu premiul de consolare când poți ocupa cel mai important loc în viața altcuiva?!
Fugi departe de omul care simte nevoia să te verifice ca să te creadă pe cuvânt. Mai devreme sau mai târziu vei simți că tot aerul din jurul tău s-a împuținat. Te vei simți îngrădit și vei dori cu disperare o gură mare de aer proaspăt. Nu accepta să fii tratat ca un gunoi. Știi vorba aia veche care spune că „unde dragoste nu e, nimic nu e”? Eu aș schimba-o. Aș spune că acolo unde nu e respect, orice alt sentiment pălește! Nu vrei să fii confundat cu preșul de la intrare, nu-i așa? Nu permite nimănui să te lovească. Astfel de greșeli nu merită a două șansă. Niciodată! Nu cerși iubirea nimănui. Meriți să fii iubit așa cum iubești, așa că nu are sens să bați într-una la aceeași ușă închisă.

… și nu uita: pleacă cu capul sus de oriunde, convins fiind că ai făcut tot ce s-a putut, că ai dat tot ce ai. A iubi nu înseamnă a-ți pierde demnitatea, deci nu-ți pierde demnitatea atunci când când iubești! Niciodată. M-auzi?

© Iustina Ţalea

14 răspunsuri la „„Pe altarul dragostei îmi jertfesc egoismul, dar nu şi demnitatea.” – Victor Rechiţian”

  1. Asa este „Niciodata ,cersi iubirea nimanu .Meriti sa fii iubiti asa cum iubesti ” Este adeverat .
    (scuza mea n-am scris på rumaneste de multi ani ,eram student la Rumania.Im place mult de rumänska kultur,ma bucur cind citesc asa frumos care tu scrii)
    Kalin

  2. Iustina…imi place atat de mult ceea ce scri tu dar mai ales imi place ca de cele mai multe ori ma regasesc in toate aceste randuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *