Pierdută în așteptare, de Gytha Lodge

Într-o noapte caldă de iulie, în 1983, șase prieteni merg cu cortul în pădure. Inteligenți și înzestrați, ei sunt sortiți unor lucruri mărețe. Aurora Jackson este mai mult decât încântată că își poate urma sora mai mare. Ce nu știe ea este că nu se va mai întoarce niciodată acasă. Treizeci de ani mai tărziu, s-a descoperit un cadavru. Detectivul Sheens este chemat la fața locului, știind deja ce îl așteaptă: cadavrul Aurorei Jackson. Dar asta nu e tot, cei șase și-au păstrat prezumția de nevinovăție până când cadavrul este găsit într-o ascunzătoare doar de ei știută. S-ar părea că dintotdeauna criminalul a fost aproape, foarte aproape…

O noapte de camping, șapte adolescenți, șase prieteni, alcool, droguri, sex, viol și…o fată care ramâne în pământ, ascunsă, vreme de 30 ani.
30 de ani în care criminalul a jucat un rol perfect și și-a ascuns toate urmele. 30 de ani de așteptare pentru ca un suflet să-și găsească liniștea.

Într-o noapte de vară din 1983, Aurora merge împreună cu sora ei mai mare și cu prietenii acesteia la un camping în pădure. Aurora avea atunci 14 ani, era o tânără introvertită și destul de nesigură pe ea, total diferită de Topaz (sora) și de anturajul ei. Nimeni nu a plănuit totuși că aceea va fi ultima seară pentru micuța Aurora. Și totuși…unul dintre cei șase a omorât-o, iar ea a rămas în acea pădure fără să fie găsită timp de 30 de ani.

În prezent, detectivul Jonah Sheens și echipa sa pornesc în căutarea adevărului care vrea cu tot dinadinsul să iasă la iveală. Presiunea este mare fiind vorba de un caz de dispariție nerezolvat, care acum devine caz de omucidere și este privit prin prisma unor noi dovezi și probe, care în lipsa unei scene a crimei sau a unui cadavru nu au făcut posibilă descoperirea făptașului. Dar nici de această dată ancheta nu se dovedește a fi ușoară. Toți cei prezenți în acea noapte par chinuiți de o vina, toți ascund câte un secret atunci când sunt interogați, toți par vinovați. Și într-o oarecare măsură fiecare în parte este, chiar dacă autorul crimei este unul singur.

Povestea alternează cele două planuri, așa că suntem martori și la evenimentele din trecut din perspectiva Aurorei și la cele din prezent, din perspectiva lui Sheens și a echipei lui. Mi-a plăcut cum au fost facute aceste treceri și cum a fost construit puzzle-ul crimei. Spre deosebire de alte thrillere de genul, în acesta autoarea insistă mult pe modul în care este construit cazul, tehnicile de investigație, procedurile și protocoalele. Nu am simțit că este un roman de debut, dar am simțit că este un roman muncit. Are doza potrivită de suspans ca să te țină aproape. Eu una nu ghicit criminalul decât atunci când a fost descoperit. Am încercat să-mi creez teorii și scenarii la fiecare ipoteză nou apărută, dar nu am fost deloc aproape de cel al autoarei. Iar asta mi-a plăcut. Până la urmă la asta se rezumă un thriller bun, nu? Să nu intuiești care-i treaba decât atunci când vrea autorul.

Mie mi-a plăcut și v-o recomand. Singurul aspect care m-a deranjat oarecum a fost construcția personajelor. Nu mi-a plăcut de niciunul în mod special și parcă mi-aș fi dorit mai multă interacțiune între detectivi.

Pierdută în așteptare a fost tradusă și publicată de Libris Editorial și o găsiți disponibilă pe Libris.ro.

Rating Goodreads: 4/5⭐
Iustina Dinulescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *