Priveste partea buna a lucrurilor!

George este tipul de om pe care ţi-ar plăcea să-l urăşti: e întotdeauna bine dispus şi are întotdeauna ceva pozitiv de spus.
Dacă cineva îl întreabă cum ii merge, el răspunde:
„Dacă ar fi mai bine de atât, ar fi nevoie de doi oameni pentru atâta bine!”
E un optimist! Dacă un coleg are o zi rea, George reuşeşte întotdeauna să-l facă să vadă partea pozitivă a situaţiei.
Am devenit curios şi într-o zi l-am intrebat:
„Nu înţeleg, nu este cu putinţă să fii optimist în toate zilele, tu cum reuşeşti?”
George îmi răspunse: 

„În fiecare zi când mă trezesc, ştiu că am două posibilităţi: Pot să aleg să fiu bine dispus sau pot să aleg să fiu rău dispus. Şi aleg să fiu bine dispus. Când mi se întamplă ceva rău, pot să aleg între a fi o victimă sau pot să aleg să învăţ din ce mi s-a întâmplat. Şi eu aleg să învăţ. De fiecare dată când cineva vine la mine să se lamenteze pentru ceva, pot să aleg între a-i accepta plângerile sau pot alege să-l ajut să vadă latura pozitivă a vieţii. Şi eu aleg întotdeauna partea bună a vieţii.”

„Dar asta nu este întotdeauna aşa de usor” i-am spus.

„Ba da, zise George, întreaga viaţă este o problemă de opţiuni. Când îndepărtezi din viaţă tot ceea ce nu contează cu adevărat, totul devine o chestiune de opţiuni. Depinde de tine să alegi cum să reacţionezi la diverse situaţii, tu trebuie să decizi cum să-i laşi pe alţii să-ţi influenţeze atitudinea faţă de viaţă. Tu alegi să fii bine sau rău dispus. Până la sfârşit tu eşti acela care decizi cum să-ţi trăieşti viaţa”.

Dupa această discuţie am pierdut legătura cu George, fiindcă mi-am schimbat locul de muncă, dar adesea, când mă regăseam gândindu-mă la cuvintele lui, atunci optam pentru ceva în viaţă în loc să reacţionez la evenimente.

Apoi am aflat că George a avut un accident groaznic la locul de muncă, a căzut de la 18 metri înălţime şi după o operaţie de 8 ore şi după o îndelungată spitalizare a ieşit având o placă de oţel în spate.

M-am dus să-l văd şi l-am întrebat dacă se simte tot atât de bine.

„Vrei să vezi cicatricile mele?”

„Dar cum faci să rămâi pozitiv dupa ce ţi s-a întâmplat?

„În timp ce cădeam, primul lucru care mi-a venit în minte a fost fetiţa mea. Apoi, în timp ce zăceam pe pământ, mi-am zis că pot să aleg între a muri şi a trăi. Şi am ales să trăiesc.”

„Dar nu ţi-a fost frică?”

„Atunci când m-au dus la spital şi am văzut expresiile feţelor surorilor şi doctorilor, mi-a fost frică, fiindcă era de parcă se uitau la un om mort. Apoi un infirmier m-a întrebat dacă am alergie şi am răspuns: DA! Toţi m-au privit şi atunci am urlat: sunt alergic la gravitaţie! Toţi au izbucnit în râs şi eu le-am spus: acum operaţi-mă ca un om viu, nu ca pe unul care e deja mort!”

George m-a învăţat că în fiecare zi avem posibilitatea de a alege să trăim o viaţă deplină. Şi este inutil să fim mereu îngrijoraţi pentru mâine, fiindcă fiecare zi vine cu problemele ei cu care trebuie să trăim, şi mâine ne vom gandi la problemele de mâine.

La urma urmei, azi este ziua de mâine pentru care îţi făceai probleme ieri.

Acum ai două opţiuni: să citesti acest text şi-apoi să-l ignori sau, să îl imparţi cu oamenii dragi ţie şi să invăţaţi impreună să trăiţi fiecare zi din plin, fiecare răsuflare, şi mai presus de toate, fiecare prietenie!

PS: Este important să luăm partea bună din toate! Pentru că orice situaţie are două părţi.

*Autor necunoscut

 

4 răspunsuri la „Priveste partea buna a lucrurilor!”

  1. E foarte adevarat ceea ce spune George, trebuie sa fim mereu optimisti, mereu cu increderea ca azi e cea mai frumoasa zi din viata noastra. Imi place acest articol!

  2. Am citit acest articol la sfatul unei prietene care are mereu o doza de optimism pentru mine atunci cand gandurile imi sunt tulburate de probleme… Aceste cuvinte ar trebui tiparite pe fiecare foaie de suflet, sa le avem cu totii in minte si sunt convinsa ca atunci imposibilu ni s-ar putea descoperi ca si posibil.

  3. Superb.Mi-au dat lacrimile citind acest text.Ma bucur ca exista oameni cu adevarat buni si care ar putea da un sfat in clipe finale.Multumesc pentru ceea ce faci si is foarte mandur de ceea ce faci Iustina.

  4. Da, iata un „om ideal” care alege sa nu cunoasca „partea intunecata” a vietii. Poate fi un exemplu de om a carui „credinta” a fost pusa la grea incercare prin acel accident. Desi toti suntem de acord cu atitudinea lui si il invidiem pentru pozitivismul lui, cand e vorba sa urmam la randul nostru aceste invataminte constatam cat de dificil e… E greu sa te mentii drept in fata loviturilor pe care ni le da viata, sau ni le dam noi insine cu intentie sau nu!
    George pare genul de persoana, asemeni spicului de grau care nu se rupe sub bataia vantului ci se mladiaza pana ce acesta va trece, urmand sa revina in pozitia sa naturala. Nu toti avem capacitatea de a ne reveni dupa ce „vantul” a trecut!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *