Scrisoare II

large (5)

Dragă domnule X,

Atunci când stai în pragul sufletului unei femei, indecis dacă să intri sau nu, gândește-te bine ce îți dorești de la ea, de la făptura care acum parcă te privește absentă, dar care așteaptă cel mai mic semn din partea ta pentru a-ți deschide larg ușa sufletului său.
Hotărăște-te dacă îi vrei trupul sau sufletul, iar dacă nu-i vrei și sufletul, nu-i folosi trupul. Nu îi spune că o iubești nici înainte, nici imediat după ce ați împărțit același pat. Dacă într-adevăr o faci, spune-i asta în orice alt moment al zilei. Pe neașteptate. Fără a lăsa loc de interpretări.
Nu-i dărui o zi perfectă dacă mâine ai de gând să îi spui că nu-ți e de ajuns, că vrei altceva. O nouă dezamăgire îi poate schimba pentru totdeauna părerea despre bărbați și încrederea în ei și chiar în ea însăși.

Nu îi cere mai mult decât îi poți oferi și nu încerca să o manipulezi, astfel încât să devină marioneta ta. Femeile nu sunt jucării, nu sunt niște păpuși de plastic pe care după ce te plictisești le arunci într-un colț și le uiți acolo până le acoperă praful. Avem sentimente și le punem pe toate în joc. Iar uneori, voi ne luați totul. Chiar totul. Și nu mai priviți înapoi și nu vă gândiți nicio clipă în câte bucăți ni se rupe sufletul.

Așa că dragă domnule X, te rog, economisește lacrimi! Iubește sincer, iar dacă nu poți, vezi-ți de drum!

Iustina Ţalea

2 răspunsuri la „Scrisoare II”

  1. Adevarat ce spuneti, delimitarea dintre trup si suflet la femei… Femeia iubeste trup si suflet.Vanatorii de trupuri , unii dintre barbati se joaca cu sufletele femeilor, le inteapa sufletul si-l scot prin trup si apoi invers, si dupa aceea intra cu barda in mintea femeii si fac macel, lasa dare de sange peste tot campul de flori care este creierul unei femei, pentru ca de acolo, din creierul ei, femeie inmugureste un copil, pentru cel ce-i este barbat in creier, in suflet si pe trup, cel mai de pret si nepretuit dar pe care-l poate avea un barbat este copilul lui, daruit de femeia care-l iubeste, asa ca vanatori de trupuri nu intrati in sufletele femeilor, iar voi femeilor ranite in suflet nu mai deschideti poarta magica a sufletelor voastre pentru toti varsatorii de sange!
    Si cat de greu e cand te indragostesti , cat de imens de negru e peste tot cand daruiesti, cand tot daruiesti iubire si ti se intorc racnete, lovituri, si totusi iubesti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *