Siguranță

 

large (1)

Siguranță. Iată un lucru pe care noi credem că îl avem, dar pe care în realitate nu îl avem. Siguranța că ești iubit, protejat, că oamenii nu te vor lovi fizic sau sufletește, că ești la adăpost de trădări, intrigi și comploturi.
Atunci când te simți pierdut, atunci când simți că ți-a fost luată o bucată din tine fără să fii întrebat sau avertizat în vreun fel, îți dai seama, într-un mod ciudat, că sunt cuvinte cărora nu le-ai dat glas sau sentimente pe care le-ai închis într-o criptă, în suflet, sperând să fie uitate cu timpul.
Sunt momente, ca acestea, când nu te mai simți sigur de nimic, iar în aceste momente vezi într-o altă lumină tot ce ai lăsat pe seama lui „altădată”. Momente când cine a fost de vină cândva, într-o anumită situație, nu mai are nici o importantă, pentru că ai pierdut ceva ce nu a mai putut fi recuperat. Momente când realizezi că nu mai poți lua înapoi ce ai greșit și probabil că nici nu mai poți îndrepta nicicum ce s-a rupt.

Mi-e dor să mă simt în siguranță. Am uitat demult când m-am simțit ultima oară astfel.

Iustina Talea Dinulescu

2 răspunsuri la „Siguranță”

  1. Bun gasit Iustina…Nu m-ai auzit nici-o data cand am venit si nici cand am plecat…dar te asigur ca am fost de multe ori prezenta aici..in pragul usii sufletului tau ,la distanta unei batai de inima,si am citit si am privit la tine. Dupa ce mi-am odihnit tacerea privindu-ti zâmbetul,dupa ce ti-am simtit amprenta anotimpului vibrand pe corzile inimii ,doar atunci m-am ridicat si am plecat …intodeauna cu scrierile tale-n gand.
    Multumesc suflet drag…inca mai exista oameni cu sufletul frumos !

  2. cred ca siguranta absoluta am avut-o doar cand eram copii, atunci temerile noastre erau de alta natura . siguranta scade direct proportional cu cat inaintam pe drumul vietii . avem alte obligatii si suspansul si incertitudinea e ca o umbra .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *