Sperante

Viata are propriile ei moduri de a te surprinde. Sunt momente cand te surprinde dandu-ti sentimentul ca lumea ti-a fugit de sub picioare in secunda in care ai clipit din ochi si ai senzatia ca nimic nu va mai fi la fel, niciodata.
Dar cumva, tot ea, iti reda din nou speranta. Iti da o firimitura de ceva in care sa crezi din nou si un motiv pentru care sa lupti cu si mai multa indarjire. Pentru ca da, sunt momentele alea de negura in care oricat de mult te straduiesti sa orbecai prin intuneric nu vezi nici o luminita.
Se pare ca niciodata nu invatam ca viata nu ne da certitudini. Ne face surprize. Ne scoate in cale situatii pe care vrem nu vrem, trebuie sa le rezolvam. Absolut orice situatie pe care o intampinam are doua fete. Una buna si una rea.

Atunci cand ni se arata cea buna, nu o asteptam niciodata pe cea rea sa apara. In situatia inversa, cand credem ca nu poate fi altfel decat rau, partea cea buna a lucrurilor ni se arata intr-un final. Si nu ne ramane decat sa credem. Sa speram ca ce-a fost rau a trecut si ca urmeaza zile senine.
Plangi cat trebuie sa plangi, cat ai nevoie atunci cand esti la pamant. Atunci cand simti ca ti-ai pierdut calea si habar n-ai cum sa te intorci. Pentru ca plansul purifica intr-un fel sau altul. Mai usureaza nitel sufletul de povara neimplinirii.
Si apoi, dupa ce ai plans suficient cat sa te simti mai usor, ia-o de la capat. Si ai incredere in tine. In ceea ce esti. In ceea ce poti sa faci. Pentru ca in adancul tau, ai mai multa putere decat iti imaginezi!

Iustina T. ©

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *