Starters, de Lissa Price

starters-seria-starters-and-enders-volumul-1-lissa-price

Singurul meu regret cu privire la această carte este că am terminat-o prea repede. Și-apoi că nu pot face rost de cel de-al doilea volum atât de repede!

Despre ce este vorba:

„Bine aţi venit într-un Los Angeles al viitorului!

Un război biologic a decimat polulaţia de vârstă medie. Au supravieţuit doar cei care apucaseră să fie vaccinaţi: tinerii şi bătrânii.
Callie, în vârstă de şaisprezece ani, descoperă Banca de Corpuri unde adolescenţii îşi închiriază trupurile adulţilor înstariţi ce îşi permit luxul de a redeveni tineri.
Dar neurochipul ei funcţionează greşit, iar Callie ajunge să afle lucruri pe care nu trebuia să le ştie şi ia cunoştinţă de planul diabolic al Băncii de Corpuri…”

Nu sunt o împătimită a seriilor fantasy, dar trebuie să recunosc că cele pe care le-am citit până acum, recomandate sau alese la întâmplare chiar de mine, mi-au rămas în memorie, fiecare aducând câte ceva.
Așa cum ați aflat deja din descriere, în acest roman este vorba de o situație din viitor. Nu e precizat nici un an, așa că nu știm cu exactitate în ce viitor ne plasăm. Aflăm că a avut loc un război chimic, care a lăsat în urmă doar tineri – starteri și bătrâni – enderi, deoarece ei fuseseră singurii vaccinați, restul populației de vârstă medie dispărând complet de pe fața pământului.
Callie, eroina acestei povești, ajunge să apeleze la Banca de corpuri (Destinații Splendide) pentru a-și putea permite să-l îngrijească pe fratele său bolnav și pentru a avea un loc cald și comfortabil de dormit. Astfel aflăm că Banca de corpuri este un loc sinistru sub aspectul său perfect, un loc unde tinerii își închiriază contra unor sume de bani foarte mari corpurile frumoase și în putere bătrânilor de peste 100 de ani care vor să se mai bucure din când în când de tinerețe.
Printr-o serie de întâmplări care te țin cu sufletul la gură, Callie trece prin atât de multe situații limită, dând dovadă de inteligență, curaj și forță interioară, având în vedere că nu poate avea încredere în absolut nimeni, cu excepția propriei intuiții.

„În lumea mea, nimic nu era ce părea a fi. Iar eu nu știam dacă mă mai puteam încrede în cineva vreodată.”

Subiectul mi s-a părut foarte interesant, cartea este foarte bine scrisă, cu detalii importante care te ajută să vizualizezi personajele și să intri cu ușurință în pielea lor.
Înainte de a încheia țin să precizez că cei care au citit Jocurile Foamei și le-a plăcut vor pune și această carte la loc de cinste. Am găsit chiar și câteva situații comune cu trilogia menționată, și anume: Katniss și Callie se aseamănă foarte mult ca și caracter, Katniss avea o soră – Prim, iar Callie un frate – Tyler, Katniss are un prieten foarte bun, în care are cea mai mare încredere – Gale, iar Callie are la rândul ei un prieten la fel de bun pe nume Michael. Evident, la un moment dat apare și un al doilea băiat pentru că fără un triunghi amoros povestea nu e suficient de condimentată. Ah, și Callie are o Rue – pe Sara. Cam aici se termină similaritățile, căci poveștile lor sunt diferite.

Vă promit că va fi o lectură foarte interesantă, pe care nu o puteți lasă din mână nici după ce ați terminat de citit ultima pagină!
O găsiți aici: http://bit.ly/1j8LTPd

Un răspuns la „Starters, de Lissa Price”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *