Strania călătorie a domnului Daldry, de Marc Levy

Strania-calatorie-a-domnului-Daldry

„Bărbatul care va conta cel mai mult în viaţa ta tocmai a trecut prin spatele tău. Ca să-l găseşti, va trebui să faci o călătorie lungă şi să întâlneşti şase persoane care te vor conduce la el…
Alice, în tine sunt două vieţi. Cea pe care o cunoşti şi o alta, care te aşteaptă de multă vreme.”

În ultima vreme am tot dat peste citate din cărțile acestui autor francez – Marc Levy, și fiecare dintre ele îmi transmitea ceva și mă făcea din ce în ce mai curioasă să-l descopăr, mai ales după ce Andreea, mi-a spus că e genul de scriitor care îmi va fi cu siguranță pe plac.
Înainte de a pleca de la bibliotecă, zilele trecute, mi-am amintit de spusele Andreei și am întrebat dacă la raft e vreun roman de-al lui Marc Levy. Strania călătorie a domnului Daldry a fost singura, așa că neavând mai multe opțiuni am luat-o fără să stau pe gânduri.

Ideea unei preziceri despre un trecut de care se pare că n-ai nici cea mai mică idee, despre o călătorie a descoperirii propriei persoane într-un alt oraș, cu o altă cultură, și la urma urmei despre coincidențe este fără doar și poate genul de poveste care îmi stârnește interesul.

Nu am putut lăsa această carte din mână pentru că este extrem de interesantă, iar personajele extrem de plăcute, care la un moment dat ajung să te inspire.
Cred că fiecare dintre noi pleacă într-o zi într-o călătorie de regăsire a sinelui și mai cred că sunt momente în viață când a-ți înfrunta trecutul înseamnă a păși către un viitor fericit.

Acesta este primul roman al lui Levy pe care eu l-am descoperit și pe care vi-l recomand din toată inimă și vouă! Veți fi încântați!

Cartea e disponibilă aici.

Câteva citate:

„Când observi oamenii, afli atâtea lucruri!”

„Cu puțină fantezie în suflet, singurătatea este desființată.”

„Faptul de a ști nu e întotdeauna fără consecințe.”

„Știai că memoria olfactivă este singură care nu se șterge? Chipurile celor mai iubite persoane se estompează cu timpul, vocile sunt uitate, dar mirosurile niciodată.”

„Toți avem nevoie de cineva în viața noastră, nimeni nu poate realiza lucruri mari de unul singur.”

„Știi tu, dragostea la prima vedere nu există decât în cărți. În viața reală, sentimentele se construiesc la fel de încet cum construiești o casă, piatră cu piatră.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *