Suflete legate

Sufletul omului este atât surprinzător. E surprinzător prin modul în care el se leagă de alte suflete prin legături indestructibile, inexplicabile sau greu de înțeles și care îl țin încătușat adeseori toată viața.
Nu știu dacă inima face altceva decât să pompeze sânge ca să ne țină în viață. Cred că e impropriu spus că iubirea sau alte sentimente izvorăsc din inimă. Cred că de fapt sufletul nostru este izvorul acela necontrolat de sentimente care ne inundă negreșit toată ființa. Și cred asta gândindu-mă la senzația insuportabilă de suflet greu, acel moment când simți că tot ce ai adunat acolo, în suflet, cântărește mai mult decât plumbul. Același sentiment groaznic te încearcă însă și atunci când îl simți gol. Aceeași durere surdă care refuză să te părăsească.

De-a lungul timpului sufletul omului acumulează de toate. Acumulează iubiri, eșecuri, frustrări, mici bucurii, mari realizări, neîmpliniri, regrete și alte sentimente de tot felul. Fără doar și poate el se leagă de oameni, de fiecare dată altfel, fără a mai putea fi dezlegat vreodată, fie că e vorba de oameni care fac parte din trecut sau dintr-un prezent nesigur.

Am încetat să mă mai întreb de ce se leagă sufletul de anumiți oameni în mod particular și de ce acel legământ interior nu poate fi niciodată distrus. Devenise o obsesie pentru care mă simțeam deseori vinovată.
Cred cu tărie că în viața fiecărui om există o astfel de legătură pe care nu a înțeles-o niciodată, dar pe care cu timpul, a învățat să o accepte și să o prețuiască.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=lIR_6xfeM34
© Iustina Ţalea

Un răspuns la „Suflete legate”

  1. Cred ca aceasta legatura speciala se formeaza numai intre sufletele compatibile. Si aici nu ma refer la compatibilitate de natura amoroasa. Cred ca este minunat sa sti ca exista undeva, cineva care gandeste ca tine, iti intelege bucuriile si tristetile. Cineva cu care poti vorbi deschis, ca si cum ai vorbi cu tine. Cineva care nu te pandeste la tot pasul sa te atace (metaforic vorbind). Cineva care nu te critica, ci iti da un sfat. Cineva caruia chiar ii pasa de tine si nu asteapta nimic la schimb. Eu am o astfel de legatura, si atunci cand vorbesc cu acea persoana chiar ma simt in siguranta, ma simt inteleasa, ma simt …. EU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *