Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

Mi se pare că timpul nu mai are răbdare cu noi. Sau poate că noi trecem prea nepăsători prin timp. Uneori ziua mi se pare prea scurtă pentru pentru toate îmbrățișările și săruturile pe care vreau să le dau, pentru toate te iubesc-urile pe care vreau să le rostesc și pentru toate greșelile pe care vreau să le îndrept, iar noaptea mi se pare exagerat de lungă atunci când gândurile se aleargă prin mintea mea.
Cândva, demult, timpul parcă se scurgea altfel. Zilele treceau liniștit, ca un rău de munte, vara, șerpuind printre copaci și gâdilând pietrele. Oamenii aveau mai puține griji și mai mult timp liber. Se bucurau unii de alții, se întâlneau mai des și comunicau mai mult.
Cândva, demult, timpul parcă vindeca mai repede rănile. Acum, e ca un doctor nepriceput care nu găsește leacurile potrivite.
Cândva, demult, oamenii își zâmbeau mai des, își adresau cuvinte frumoase și priviri pline de blândețe. Erau prieteni. Acum, se văd doar frunți încruntate și zâmbete de complezență.

Azi, timpul și-a pierdut răbdarea. S-a plictisit să aștepte și a luat-o la goană. Oamenii, au luat-o și ei la fugă după timp și au uitat să fie mai buni, mai răbdători, mai respectuoși, mai umili.
Timpul nu mai are răbdare cu oamenii. A obosit. S-a plictisit. A uitat…

Iustina T. ©

Daca ti-a placut acest articol, te invit sa te abonezi la newsletter si sa intri in comunitatea Momente in viata.

1 Comment

  1. Oamenii nu mai au rabdare cu timpul cred eu

Lasă un răspuns

Citește articolul precedent:
Vara din noi

Vara este anotimpul care își ia visurile nedeslușite până la capăt și ți le prezintă dureros de sincer în toată...

Închide